Партію доларів США в еквіваленті на суму більше 3,5 млн. грн. затримано у пункті пропуску «Бориспіль»

Працівники Київської митниці ДФС запобігли спробі незаконного переміщення найбільшої в цьому році суми доларів США – 125 тисяч, що у гривневому еквіваленті дорівнює більше 3,5 млн. грн. 

150 000 доларів США намагався незаконно ввезти на територію України іноземний громадянин, який прилетів до України транзитом через Туреччину.

Для проходження митного контролю громадянин самостійно обрав спрощену систему – «зелений коридор». Цим він заявив про те, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо ввезення на митну територію України. Зокрема, на «зеленому коридорі» передбачено наявність у громадян готівки у сумі, що не перевищує 10 000 євро (чи еквівалент цієї суми в іншій валюті).

На момент проходження митного контролю належним чином оформленої митної декларації  пасажир не надав, до моменту перетину «білої лінії» до інспектора митниці не звертався.

Валюту було виявлено після перетину пасажиром «білої лінії», яка позначає закінчення зони спрощеного митного контролю «зелений коридор». Громадянину було поставлене запитання щодо наявності в нього готівкових коштів, на що пасажир відповів, що має 75 000 доларів США. Після цього пасажиру було запропоновано пред`явити всю готівку в службовій кімнаті митниці. Громадянином було видано готівку в розмірі 150 000 доларів США, які знаходились у відкритому паперовому пакеті,  що містився в рюкзаку пасажира (ручній поклажі). Пасажир заявив, що разом з ним подорожує громадянин Саудівської Аравії, якому належить частина грошей.

З виявленої суми кожному громадянину Саудівської Аравії було пропущено 12 400 доларів США.

За протоколом про порушення митних правил вилучено 125 200 доларів США. 

Складено протокол про порушення митних правил. Валюту вилучено до винесення судом рішення у справі.

Довідково: всього з початку 2018 року  Київською митницею ДФС складено 10 протоколів про порушення митних правил, де предметом порушення є валюта, на загальну суму понад 4,5  млн.грн.

А протягом 2017 року було складено загалом 255 протоколів про порушення митних правил, де предметом порушення є валюта, на загальну суму 39,2 млн. грн.

 

 

 

Додати коментар