Квітами, подяками вітали переяславок напередодні свята

7 березня, напередодні Міжнародного жіночого свята у Переяславі-Хмельницькому відбулися традиційні урочисті заходи. Обідньої пори зала засідань міської ради була переповнена переяславками різного віку — від зовсім маленьких — до ветеранів вже похилих літ. Святково одягнуті, усміхнені жінки прийшли на запрошення міського самоврядування.

Переяславки завжди були зайняті в найрізноманітніших галузях і досягали там значних успіхів. Зі святом весни від себе особисто,  громади міста, депутатського корпусу їх привітали міський голова Тарас Костін та секретар ради Петро Бочарін. Крім побажань здоровя, благополуччя, завжди весняного настрою, наголошували на тому, що нинішній рік для громади міста особливий, адже Переяслав, як одне з найдавніших міст України, відзначатиме вже 1110 річницю від першої літописної згадки. Тож роботи і у владних структур, і увсієї громади по підготовці до такого історичного ювілею дуже багато. Під схвальні аплодисменти всіх присутніх вони вручили тюльпани та нагородили подяками міської ради понад три десятки відомих в місті жінок, сред них Ганна Миколаєнко, Валентина Одинець, Галина Карпенко, Валентина Перегутова, Оксана Лисенко, Ольга Тесленко та інші.

Відділ культури та туризму міської ради (начальник Вікторія Гуріна) провів красивий концерт для учасниць свята на якому виступили юні таланти Переяслав-Хмельницького Будиноку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді (директор Ніна Товкун).

Інф. міськрайонної газети «Вісник Переяславщини»