Відбулася святкова зустріч у клубі «Пам’ять серця»

 Напередодні Нового року та Різдва Христового відбулася святкова зустріч у клубі «Пам’ять серця». У святково прикрашеній залі Будинку працівників освіти зібралися люди, яких називають жертвами нацизму. З посмішками та радістю в очах вони приймали вітання міського голови Тараса Костіна, заступника міського голови Валентини Губенко, генерального директора  центру по обслуговуванню одиноких громадян на дому та інвалідів Раїси Голованової. Не злічити добрих слів і побажань, які лунали того дня на адресу учасників свята. До святкової зали також завітали Дід Мороз (волонтер з Берліну Карл Лойшнер, який працює від Німецької організації «Акція спокути – служба справі миру») та Снігуронька (студентка філологічного факультету  місцевого університету Марія Лой). Для гостей зібрання лунали  музичні вітання і від народного вокального ансамблю центру  «Весняний подих». На їхню адресу звучали щирі гучні оплески учасників свята.

            Свято відбувалося у рамках реалізації проекту «Служба медико-соціальної допомоги , організація дозвілля жертв націонал-соціалізму в Переяславі-Хмельницькому із залученням їхніх родичів та волонтерської молоді». Даний  проект фінансується Німецьким федеральним фондом «Пам’ять, відповідальність і майбутнє». Про роботу, яка була проведена у рамках реалізації  цього проекту, проінформувала присутніх його керівник Анелія Ковальська. Про важливість даного проекту, який тривав три роки, говорили народжені в неволі, волонтери, голова громадської організації «Підтримка дітей війни» Ольга Тесленко. Кожен із них висловлював надію про те, що у  нашому місті будуть ще реалізовуватися подібні проекти. Проекти, які є великою підтримкою для жертв націонал-соціалізму.

           Новорічне свято у клубі «Пам’ять серця» було проведене за підтримки керівника центру по обслуговуванню людей літнього віку «ПІКАС» Мальтійської служби допомоги Олівера Брауна.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Додати коментар