Київська область: оперативна інформація щодо наслідків складних погодних умов

Станом на 16 годину 20 грудня рятувальники продовжують надавати допомогу на автодорозі Київ-Одеса 121-143 км, в напрямку м. Жашків Черкаської області. Сьогодні вивільнено 171 транспортних засобів, в яких перебувало 510 осіб.

Ситуація на автошляху Київ-Одеса контрольована, наразі працюють 10 одиниць техніки та 46 чоловік особового складу.

Вже більше доби підрозділи ДСНС, спільно із Національною поліцією, військовими та працівниками Держагенства автомобільних доріг (УкрАвтодор) ведуть бій ізнаслідками негоди на межі Черкаської та Київської областей. Там, у сніжному полоні, відучора застрягли близько сотні вантажівок.

Координацію дій усіх служб на місці події здійснювали Голова ДСНС Микола Чечоткін та Очільник Нацполіціі Сергій Князєв.

Зокрема, для відстеження заторів, моніторингу кризової ситуації та проведення повітряної розвідки обстановки вони здійснили обліт території на єврокоптері ДСНС.

Наразі, силами ДСНС, УкрАвтодору, Нацполіції та ЗСУ продовжуються заходи щодо ліквідації заторів загальною довжиною 18,5 км, які утворилися внаслідок обледеніння дорожнього полотна.

З метою розчищення від ожеледі зазначеної ділянки автодороги та остаточного вивільнення вантажного автотранспорту, що залишився на узбіччі, обмежено в’їзд зі сторони Білої Церкви в сторону Одеси та зі сторони Жашкова у напрямку Києва.

Водночас, проблемна ділянка дороги розподілена на 5 оперативних дільниць, на яких встановлено пости для регулювання руху, а 4 мобільні групи оперативного реагування забезпечують проїзд автотранспорту.

Пропуск автотранспорту здійснюється невеликими групами в реверсивному режимі.

Координацію робіт на місці події здійснює Міжвідомчий штаб з ліквідації наслідків несприятливих погодних умов.

Довідково:

Автомобілі почергово буксируються 19 тягачами (від ДСНС – 13), вивільнено 703 (за добу – 107) автомобілів.

Всього до ліквідації заторів залучено 43 одиниці техніки та 94 чол. у тому числі від ДСНС 14 одиниць техніки та 59 чол. особового складу.

Додатково від ДСНС залучено 5 одиниць інженерної техніки (бульдозер, бульдозер на артилерійському тягачі, інженерну машину розгородження) для розчищення автодороги та 7 автомобілів підвищеної прохідності для використання в якості тягачів.

ДСНС розгорнуто 2 пункти обігріву людей.

Прес-служба ДСНС України

Додати коментар