Спільне засідання представників міжвідомчих оперативних штабів Київської області та міста Києва з координації дій під час погіршення погодних умов

У середу, 20 грудня, під керівництвом голови Київської обласної державної адміністрації Олександра Горгана відбулося спільне засідання представників міжвідомчих оперативних штабів Київської області та міста Києва з координації дій під час погіршення погодних умов.

У нараді взяли участь заступник голови – керівник апарату КОДА В’ячеслав Кучер, начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Дмитро Ценов, заступник начальника з експлуатаційного утримання доріг Служби автомобільних доріг у Київській області Олег Слободян, заступник начальника управління превентивної діяльності ГУ НП України в Київській області Сергій Гудим, технічний директор ПрАТ «Київобленерго» Олександр Соловйов, заступники міського голови КМДА Петро Пантелєєв, Дмитро Давтян, генеральний директор комунальної корпорації «Київавтодор» Олександр Густєлєв, заступник директора Департаменту – начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища виконавчого органу Київської міської ради Роман Ткачук, заступник генерального директора комунальної корпорації «Київавтодор» з експлуатаційного утримання, розвитку та функціонування вулично-дорожньої мережі Валентин Осипов, директор КП “Київдорсервіс” Віктор Черній, директор департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Сімонов, начальник управління патрульної поліції міста Києва Юрій Зозуля та інші.

Учасники наради детально поінформували про вжиття заходів з метою нормалізації ситуації, яка склалася на автошляхах області у зв’язку з введенням тривалого обмеження на рух великовагового транспорту через м. Київ.

Протягом 18-19 грудня 2017 року під час ускладнень погодних умов підрядними ДП «Київське обласне дорожнє управління», ПП «Автомагістраль», ПрАТ «Коммунтранс» були задіяні всі наявні машини і механізми для обробки доріг протиожеледними матеріалами та розчистки доріг загального користування в Київській області від снігу. Працювало – 284 одиниці дорожньої техніки

18-19 грудня проїзд автотранспорту був в основному забезпечений, за виключенням ділянок доріг на підходах до м. Києва, де затори виникали внаслідок зупинки великовагового транспорту на в’їзді в м. Київ.

З метою нормалізації ситуації, яка склалася на автошляхах області було задіяно 108 працівників поліції (54 наряди СРПП).

Організовано роботу з силами ДСНС, Службою автомобільних доріг, оперативним штабом Київської обласної державної адміністрації та з черговими частинами головних управлінь Національної поліції України сусідніх областей.

Особовим складом Головного управління Національної поліції в Київській області під час несення служби організовано роботу щодо інформування водіїв вантажівок та великогабаритного транспорту про використання тимчасових стоянок, а також звернуто увагу на гуму, яка непридатна для використання у зимовий період.

Основна маса пошкоджень повітряних ліній відбулась по причині обриву проводів та їх кріплень на опорах при падінні дерев та гілок на проводи ПЛ (90%) на ділянках, що проходять по лісових масивах, у більшості випадків, в місцях важкодоступних для проїзду автотранспортних засобів. До робіт з ліквідації наслідків стихійних явищ були залучені значні людські ресурси ПрАТ «Київобленерго» та спецтехніка, бригади понаднормово працювали у посиленому режимі для відновлення електропостачання споживачам постраждалих районів.

Голова Київської ОДА вкотре наголосив керівникам райдержадміністрацій щодо необхідності завчасно готувати місця відстою великогабаритної техніки і в момент, коли буде рішення про обмеження руху – сприяти працівникам поліції по організації відстою фур, в тому числі організовуючи пункти обігріву та інші способи надання допомоги. «Ще раз наголошую – голови райдержадміністрацій особисто відповідають за стан автошляхів на території районів», – сказав Олександр Горган.

Під час обговорення ситуації, що склалася на автодорогах Київської області було досягнуто домовленостей щодо координації дій між Київською міською держадміністрацією та Київською облдержадміністрацією.

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв запевнив, що КМДА завчасно буде попереджати служби Київської області не лише про фактичне проведення оперативних штабів, а навіть про наміри їх проведення.

У свою чергу Олександр Горган зазначив, що КОДА забезпечить стабільну комунікацію департаменту з питань цивільного захисту зі столичними службами. Очільник Київщини наголосив на важливості «взаємодії в режимі онлайн» задля координації дій з усіма відповідальними службами під час погіршення погодних умов: «У випадку, коли ми будемо мати штормове попередження з прогнозом особливого масштабу негоди, ми повинні розуміти, які рішення буде приймати столиця».

Сайт КОДА

Додати коментар