На Київщині попереджено незаконне переміщення через митний кордон України авіаційних запчастин

Управлінням протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Київської митниці ДФС в результаті систематичної конструктивної співпраці з прикордонниками ОКПП «Київ» упереджено резонансну спробу незаконного переміщення через митний кордон України авіаційних запчастин.

Вікно кабіни пілотів, навігаційне обладнання, монітори положення літака та контролю параметрів двигуна, обладнання для заміни авіаційного двигуна тощо днями було виявлено під час перевірки законності перевезення товарів через митний кордон України повітряним транспортом.

До аеропорту «Борипіль» прибуло повітряне судно «Boeing» 737-500, рейсом з однієї з центральноазійських країн, командиром якого, відповідно до даних генеральної декларації (стандартного документу перевізника, передбаченого укладеними міжнародними договорами в галузі цивільної авіації), є наш співвітчизник.

На борту повітряного судна виявлено 11 місць із вантажем «авіаційні запасні частини», загальною вартістю біля 300 тисяч доларів США (7 мільйонів гривень), дані про які в генеральній декларації були відсутні.

Складено протокол про порушення митних правил за статтею 483 Митного кодексу України. Авіазапчастини, дані про які були відсутні в генеральній декларації, вилучено до винесення судом рішення у справі.

Довідково: відповідно до частини 1 ст. 215 Митного кодексу України командир повітряного судна зобов’язаний подати для здійснення митного контролю документи, передбачені статтею 335 Митного кодексу України.

У відповідності до частини 3 ст. 335 Митного кодексу України,  під час переміщення товарів, транспортних засобів комерційного призначення через митний кордон України при перевезенні повітряним транспортом надаються відповідні документи та відомості, зокрема, стандартний документ перевізника, передбачений укладеними відповідно до закону міжнародними договорами в галузі цивільної авіації (генеральна декларація), документи, що містять відомості про товари, які перевозяться на борту (вантажні відомості, авіаційні вантажні накладні) та інші передбачені частиною 3 ст. 335 Митного кодексу України документи та відомості.

ГУ ДФС у Київській області

Додати коментар