Семінар «Техніка пошуку роботи. Підготовка резюме»

Для адаптації людей та оволодіння ситуацією на ринку праці, у базових центрах зайнятості систематично проходять семінари з техніки пошуку роботи, адже пошук роботи з подальшим працевлаштуванням – це основна мета і працівників служби, і громадян, які звернулися за допомогою. Ці семінари – один з найпродуктивніших засобів з активізації зусиль безробітних щодо їх самостійних дій з приводу працевлаштування. Заняття будуються за тематикою, яка поетапно підштовхує кожного слухача до застосування дієвих кроків на шляху професійної реалізації.

З метою формування навичок написання резюме та ефективного його використання при пошуку роботи, в Переяслав-Хмельницькому міськрайонному центрі зайнятості, проводяться семінари для безробітних на тему: «Техніка пошуку роботи. Підготовка резюме». Учасників семінару ознайомлюють з основними вимогами правильного написання резюме, його видами та структурою. Безробітні вчаться аналізувати типові помилки при його написанні, а також мають змогу скласти власне резюме або записати відео-резюме, яке стане чудовим способом показати себе роботодавцю і глибше розкрити себе, свій досвід, навички, інтереси та вміння. Адже на відміну від стандартного резюме, такий інноваційний підхід дозволяє доповнити звичайне резюме своїми емоціями, характером та показати самого претендента, а не тільки його освіту та досвід.

Для узагальнення отриманої інформації, до уваги присутніх пропонується перегляд освітнього мультсеріалу «Пошук роботи», а також інформаційні буклети.

Сучасний ринок праці вимагає нових підходів та інструментів у пошуках роботи, тому основне бажання фахівців центру зайнятості це – допомогти кожному учаснику семінару оволодіти ефективними прийомами пошуку підходящої для нього роботи в найкоротші терміни.

 

Додати коментар