Прем’єра вистави від театральної студії «Бродвей»

Нещодавно у стінах Переяслав-Хмельницького педуніверситету імені Григорія Сковороди відбулася прем’єра вистави «Територія Б, або якщо роздягатися – то вже роздягатися», яку подарували своїм палким шанувальникам студентський театр «Бродвей». Автором трагікомедії є відомий драматург, сценарист Олег Миколайчук-Низовець.

Молоді і талановиті митці студентського театру намагаються щоразу вразити публіку чимось незвичним, креативним. Чергова вистава не стала винятком. Успіх їй забезпечила майстерна гра ще зовсім юних, але надзвичайно талановитих акторів у складі: Сергія Редьки, Артема Гром’яка, Каріни Вавілової, Анни Корніки, Олександра Запорізького, Юлії Крутяк, Наталії Сотник.

 Керівник театральної студії «Бродвей» Сергій Редька зазначив:

 – Трагікомедія українського драматурга Олега Миколайчука-Низовця “Територія Б, або роздягатися – то вже роздягатися” – така  собі комедія з елементами трагічності. Загалом вона про життя. Особливо гостро у ній піднімається питання зятів-приймаків. Вона народилася з міфів, які ходять про стосунки між тещею та зятем, почутих автором ще до одруження.

       Перед глядачами зображено звичайний панельний будинок, але дві незвичайні родини – в одній всім заправляє ненависний приймак бандит, від якого ніхто не може знайти спасіння, а в іншій –  спокійний і працелюбивий приймак Борис, якого постійно пиляє теща, бо той не підходить на роль її зятя через грошову нестачу.

       Головна ідея всієї вистави –  показати людям, що не важливо який твій статус, а важливо залишатися людиною у будь-якій ситуації.  Дві квартири, два різні світи, де ніхто не може уявити на чиєму місці буде краще –  здобичі чи мисливця.

Мені, як керівнику театральної студії, було важливо спрямувати мою труппу на гру не лише в гумористичній формі, але й у високо філософській.  Вистава доводить, що завжди потрібно залишатися гуманним, незважаючи на перипетії, що несе нам життя, потрібно залишатися собою – тоді  ти отримаєш заслужену нагороду.

Актори, задіяні у виставі, в один голос запевняють, що працювати було дуже легко та цікаво: 

 Каріна Вавілова грала Раїсу Апрєлькіну, дружину приймака:

 –  Хотіла б сказати, що кожен раз як ми виходимо на сцену –  відчуваємо підтримку кожного глядача. Тому дякуємо нашим глядачам за аплодисменти та приємні слова.

Артем Гром’як грав Сержа Апрелькіна, людину яка прийшла у прийми:           

Робота над цим персонажем принесла мені масу задоволення та позитивних емоцій. Було приємно спробувати свої сили у новому для мене амплуа. Надіюсь глядач оцінив нашу працю справедливо.

Анна Корніка зіграла Анжеліку (дружину приймака):

– Мені назавжди запам’ятаються ті емоції, які відчуваєш під час відкриття куліс. Коли ти бачиш заповнену залу і намагаєшся зробити все, щоб глядач залишився в захваті від вистави.

Юлія Крутяк  грала Альбіну Романівну (тещу приймака ):

  • Захоплення, хвилювання, ейфорія – все це хвилею накрило мене і не відпускало до самісінького поклону.

Наталія Сотник виконувала роль Варвари Карлівни:

  • Це просто неперевершена роль, яку я залюбки грала. Моя героїня – теща, яка ніколи не любила свого зятя, проте завжди його боялася. Вона весь час була на стороні своєї улюбленої дочки. Хочеться подякувати глядачам, які так тепло прийняли.

Глядачі сприйняли виставу «на ура». Часто в залі лунав істеричний сміх. Це означає, що прем’єра матиме подальше сценічне життя, бо тема родинних стосунків є вічною.

Ольга Науменко

Додати коментар