Співачка Єлизавета Маслюкова здобула першу премію на фестивалі в Молдові

З 12 по 15 листопада у місті Кишинів, столиці Молдови, відбувся XV міжнародний конкурс-фестиваль естрадної пісні “Два серця-близнюки”, присвячений пам’яті національних героїв країни, популярних артистів Іона й Дойни Алдя-Теодоровичів, які загинули в автокатастрофі.

Україну на фестивалі другий рік поспіль представляла талановита співачка із Переяслава-Хмельницького Єлизавета Маслюкова (18 років). Наразі вона студентка 2 курсу Київського інституту музики ім. Р.М. Глієра та Переяслав-Хмельницького педагогічного університету. Оскільки виконавиця навчається на стаціонарі в столиці, про її здобутки на фестивалі розповіла мама Раїса Маслюкова.

Переяславка виступала у віковій категорії 16-40 років, де змагалися конкурсанти з десяти країн.

За умовами, у першому турі фестивалю учасники представляли пісні з репертуару Алдя-Теодоровичів румунською мовою. Єлизавета виконала твір “Воскресний дзвін” у супроводі оркестру, яким керував син загиблого подружжя Крістофор Алдя-Теодорович. Журі похвалило співачку за вибір пісні, чудове виконання і особливо за вимову, зазначивши, що вона краще співає румунською, ніж деякі молдавани.

У другому турі Єлизавета виступала з піснею із репертуару української виконавиці Міли Нітіч – “Це не любов”. Цей твір співачка виконувала і в гала-концерті фестивалю, і в прямому ефірі передачі “Доброго ранку”, яка транслювалася на першому національному каналі Молдови “М-1”, куди її запросили для інтерв’ю.

Журі присудило Єлизаветі Маслюковій  першу премію, як і минулоріч. Співачці вручили на призи кубок, м’яку іграшку та 200 євро, а також запросили на фестиваль «Volare» («Політ») у Румунію. Гран-прі фестивалю дісталося учаснику із В’єтнаму.

Гала-концерт лауреатів пісенного конкурсу відбувся в Національному палаці Кишинева, який вміщує 2000 глядачів. Фінальну пісню “Noaptea marii beţii” (“П’яна ніч”) на головній сцені країни виконали в дуеті Єлизавета Маслюкова та співак, композитор і президент фестивалю Крістофор Алдя-Теодорович.

– Крістофор Алдя-Теодорович сказав, що Ліза була для нього найкращою виконавицею на фестивалі, тому запропонував їй, як і минулого року, заспівати в дуеті на гала-концерті, – зазначила Раїса Маслюкова. – Цю пісню Ліза заздалегідь не готувала. І вчила точно так, як і минулого разу, – за ніч і ще трохи. До концерту в них були лише дві репетиції. Виступ з Крітофором Алдя-Теодоровичем – це найвища нагорода для нас. Раніше з учасниками фестивалю він ніколи не співав.

Після гала-концерту конкурсантів і гостей фестивалю частували на святковому фуршеті в ресторані “Бурбон”.

На фестиваль “Два серця-близнюки” Єлизавету Маслюкову запросила Валентина Гринець, член творчої спілки “Асоціація діячів естрадного мистецтва України” та оргкомітету Міжнародного фестивалю-конкурсу естрадної музики “Два серця-близнюки». Офіційне запрошення надійшло від директора фестивалю Євгенії Марін та Генерального Секретаря Федерації Асоціацій Центрів та Клубів ЮНЕСКО Республіки Молдова Евгенії Урсу.

Валентина Гринець, як і інші супроводжуючі груп з усіх країн, була в журі фестивалю.

– Співпраця з організаторами фестивалю “Два серця-близнюки” триває четвертий рік. Думаю, так буде і надалі. Приємно, що переяславці щороку здобувають на конкурсі високі нагороди, – зазначила вона. – Цього разу я використала частину відпустки, щоб супроводжувати на фестиваль талановиту дівчину Єлизавету Маслюкову. У неї прекрасний голос, вона чудово тримається на сцені, має шикарний сценічний образ. Це вже готова артистка. Ліза була дуже близькою до гран-прі, але трішки не вистачило балів. Але те, що сам Крістофор Алдя-Теодорович відзначив її, це набагато вище за гран-прі.

Раїса Маслюкова висловила вдячність за спонсорську допомогу депутату міської ради В’ячеславу Саулку та керівництву ТОВ “Саланг-Агро” в особі Ігоря Колихалова.

Юлія Строчинська

За матеріалами «Вісника Переяславщини»

Додати коментар