Відбувся щорічний фестиваль творчості дітей з особливими потребами «Повір у себе»

30 листопада з нагоди Міжнародного дня людей з обмеженими фізичними можливостями в Будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді міста Переяслава-Хмельницького відбувся щорічний фестиваль творчості дітей з особливими потребами «Повір у себе». Його організували та провели працівники Переяслав-Хмельницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді. Цьогоріч у фестивалі взяли участь 50 юних переяславців.

Вітаючи учасників фестивалю та їхніх батьків з відкриттям фестивалю, директор Переяслав-Хмельницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Валентина Мільгевська зазначила, що діти з особливими потребами є найвразливішою категорією. Виховання їх потребує особливого підходу і методик. Тому метою фестивалю «Повір у себе» є, в першу чергу, розвиток, підтримка творчих здібностей дітей та молоді з функціональними обмеженнями, самоствердження та реалізація їхніх талантів, сприяння інтеграції в суспільство, а також привернення уваги громадськості до проблем дітей та молоді з особливими потребами. Вона щиро побажала кожному віри у свої сили, впевненості, успіхів у навчанні, натхнення, творчого потенціалу, міцного здоров’я.

У фойє Будинку художньої творчості присутні мали змогу оглянути виставку творчих робіт учасників фестивалю, де були широко представлені такі жанри прикладного мистецтва, як лозоплетіння, живопис, бісероплетіння, вишивка стрічками та бісером, в’язання, які виконали Марта Лис, Людмила Лаштаєва, Дмитро Овчаренко, Анастасія Левченко.

Улюблені малечею персонажі мультфільмів Сімка (Тетяна Ковшун) та Нолик (Анна Порфір’єва) своїми дотепними жартами зуміли створити дітям святковий настрій, організувати їх до занять у майстер-класах під керівництвом майстринь Будинку художньої творчості Світлани Кондратенко, Марії Губар, Лідії Висовень, Тетяни Буторіної. Юні учасники заходу з великим інтересом та натхненням майстрували оберіг, виготовляли дизайн-композицію, вправлялися в елементах петриківського розпису. Свої вироби вони з гордістю дарували рідним.

Естафету свята продовжив святковий концерт за участю вихованців
БХТ ДЮМ – акробатично-хореографічної студії «Фантазія» (керівник Тетяна Ковшун), хореографічної студії «Перлина» (керівник Ірина Марченко), вокальної студії «Акорд» (керівник Анна Порфір’єва).

 По завершенню святкового концерту всі учасники фестивалю отримали у подарунок набори солодощів від міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Працівники МЦСССДМ та БХТ ДЮМ прагнули оточити дітей турботою і любов’ю, зробити їхнє життя цікавим і насиченим радісними подіями, дати їм можливість вирости гідними, добрими людьми. Надихаючий приклад юних дарувань є для кожного з нас хорошим стимулом до життєвої цілеспрямованості і рішучості, яких так часто нам бракує.

Додати коментар