Профорієнтація учнівської молоді – робота на майбутнє

Вибір професії – це справа  не одного дня, недарма кажуть, що вибір професії – це друге народження людини. Від того, наскільки правильно вона  обере  свій життєвий шлях, залежатиме, яке місце в суспільстві   буде  займати.

Щоб запобігти помилок у виборі професій, необхідна психологічно і педагогічно доцільна,систематична робота з профорієнтації з учнівською молоддю. Старшокласникам часто бракує інформації, що стосується питань професійного вибору в сучасних соціально-економічних умовах.

11 листопада 2017 року,  Переяслав-Хмельницьким міськрайонним центром зайнятості, у рамках заходу «Крок у професійне майбутнє»  було організовано навчальну екскурсію до Переяслав-Хмельницького відділення ПАТ КБ “ПриватБанк”, з метою підвищення фінансової та економічної грамотності молодого покоління. У заході прийняли участь  учні 9 класу Переяслав-Хмельницької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.№5.

Екскурсію офісом банку провела керівник відділення, Пархоменко Олена Анатоліївна. На початку зустрічі учнів коротко ознайомили з історією банківської установи, з умовами, в яких працюють співробітники банку. Олена Анатоліївна  висвітлила основні функції і завдання усіх спеціалістів, а також розповіла, як взаємодіють між собою усі відділи. На прикладі установи показала, як працює банківська система України, створюються інноваційні продукти, а також які можливості і перспективи чекають на працівників банку. Учні змогли дізнатися про департаменти відділення та інновації у банківській сфері.  Керівник відділення детально ознайомила молодь з основними людськими та професійними якостями, які потрібні для того, щоб працювати банкіром, дала відповідь на всі запитання учнів стосовно складності і відповідальності в роботі, та проходження всіх етапів кар’єри банківського співробітника.

Під час екскурсії учні поспілкувалися з клієнтменеджером банку, спеціалістом по обслуговуванню фізичних осіб, менеджером по обслуговуванню корпоративних клієнтів, мали змогу побачити роботу касира, і навіть прослідкувати, як за допомогою детектору валют визначають оригінальність купюри.

Наприкінці зустрічі учням дали змогу розглянути принцип роботи банкомату, поштомату та терміналів. Усі присутні отримали подарунки – «миттєві карти Юніора» та сертифікати.

Випускники висловили щиру подяку колективу ПАТ КБ “ПриватБанк” за можливість поглибити свої знання з фінансової грамотності та розширити уявлення про світ економічних спеціальностей.

По закінченні екскурсії, учні, які виявили бажання, були запрошені до центру зайнятості на профдіагностичне обстеження за допомогою АРМ «Профконсультант», щодо виявлення своїх професійних схильностей.

Додати коментар