Молодих науковців України зібрала ІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція в Переяславі-Хмельницькому

9-10 листопада в Переяслав-Хмельницькому державному педагогічному університеті імені Григорія Сковороди, за ініціативи Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених університету, втретє відбулась науково-практична конференція молодих учених, аспірантів та студентів «Основні напрями розвитку наукових досліджень молодих учених».

Від самого ранку до альма-матер переяславських студентів зі всієї України з’їзжалися гості з усіх куточків України. Список учасників дійсно вражав – свої наукові доробки до оргкомітету під час етапу реєстрації надіслали представники з Харкова, Дніпра, Житомира, Києва, Чернігова, Кролевця, Ніжина та багатьох інших міст України. Більшість із них приїхали і на саму конференцію аби на власні очі побачити, як же твориться наука в нашому сковородинівському університеті та місті.

Конференція почалась із пленарного засідання-відкриття, почесно право відкриття якого мали проректор з науково-педагогічної роботи, кандидат педагогічних наук, доцент Троценко Валерій Володимировичі голова Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених університету ЛуцикОксана Олександрівна. Вони привітали присутніх з початком роботи конференції, і, висловивши сподівання на її продуктивність, побажали всім гарного продуктивного настрою та прекрасності перебування на славетній переяславській землі.

В ході зібрання відбулась довгоочікувана процедура підписання Договору про співпрацю між Науковими Товариствами ДВНЗ «ПХДПУ ім. Г. Сковороди» (в особі голови Товариства Оксани Луцик) та Київським університетом імені Бориса Грінченка (в особі голови Товариства Ольги Мусіяченко). Присутні привітали цей процес гучними оплесками, адже Наукові Товариства обох університетів співпрацювали вже давно, і неодноразово приїздили на різноманітні заходи один до одного, а тепер ця співпраця лише розшириться та набере нових обертів і масштабів.

Коли всі пленарно-організаційні моменти було вирішено присутні розпочали роботу в секціях, яких цьогоріч в роботі конференції налічувалось три, за науковими напрямами: Історико-філософські та політико-правові науки (модератор – Петро Шихов, викладачі – Людмила Хмельницька та Вячеслав Редзюк); Природничо-економічні (модератори – Сергій Осадчук та Ярослав Пономаренко, викладачі – Людмила Воловик, Катерина Ковальська, Вячеслав Різник та Вікторія Чередник); Психолого-педагогічні науки(модератор – Олексій Багнюк, викладачі – Світлана Герасіна та Марина Хараджи) та Філологічні науки (модератор – Мирослава Ковбар, викладачі – Людмила Довбня та Євгенія Костик). Кожна секція була багата на цікаві статті та доповіді, а ступінь актуальності та наукової повноти кожної дискусії досягав найвищого рівня.

Після підведення підсумків роботи конференції в кожній секції гостям конференції було проведено цікаву екскурсію бібліотекою, музеєм та художніми виставками університету а також проведено тематичний психологічний тренінг «Ресурси молодого ученого», спікерами якого виступили викладачі кафедри практичної психології Марина Вікторівна Хараджи та Алла Іванівна Стеценко.

Вечірньою родзинкою конференції став чемпіонат університету з інтелектуально-розважальної гри «Брейн Ринг» про яку Ви прочитаєте в окремій статті. Лише відмітимо, що, вперше в історії університету, команда гостей зі всієї України обіграла наші факультети і до наступного сезону стала володарем «Кубку університету з Брейн Ринг».

Ранок наступного дня ознаменувався для бажаючих учасників конференції зустріччю з викладачем, аcпірантом Краківського педагогічного університету Матеушем Камьонкою, візит якого з метою проведення опитування-анкетування серед студентів щодо історико-політичної та соціально-економічної сфер життя молодого покоління якраз припав на другий день конференції, та екскурсією музеями нашого міста.

Залишали Переяслав гості з гарним настроєм та чудовими враженнями про перебування на гостинній переяславській землі, а це означає що вони неодмінно розповсюдять свої яскраві враження про нашу конференцію, Товариство, університет та місто серед колективів своїх навчальних закладів, а саме основне – вже навесні приїдуть на чергову конференцію нашого Товариства, та ще й, можливо, візьмуть з собою друзів-науковців. Принаймні ми на це дуже сподіваємось!

Максим Левченко,
заступник голови НТ з інформаційного забезпечення

        

Додати коментар