Студенти влаштували українські вечорниці

З давніх-давен вечорниці завжди асоціювалися з веселощами, вечірнім парубочим співом, іграми та відпочинком. Вечорнична хата з її гуртовими заняттями, іграми, обрядами, піснями, спільною вечерею була немов прелюдією майбутнього сімейного життя.

Нещодавно на історичному факультеті відбулися українські вечорниці, що вже стали доброю традицією для не одного покоління студентів. Перший курс гідно перейняв традиції попередників, доповнивши та примноживши багатовікові традиції українського народу, увіковічнені в кращих зразках хореографічного та вокального мистецтва. Дотепні жарти, мелодійне різноголосся народних пісень, традиційні забави стали окрасою вечора.

Студенти проявили себе як талановиті та обдаровані особистості, гідні звання “Студента Історичного факультету”. Студентське товариство доповнили своєю присутністю та активною участю у святі шановні викладачі: Ніна Брехунець та  Людмила Хмельницька.

Після виступів гостей частували традиційними українськими наїдками: варениками з картоплею, кулішем, домашньою ковбаскою та смачним узваром.

Молодь не лише весело провела час, а й доторкнулася до глибинних народних традицій.

Ольга Науменко

 

Додати коментар