Переяслав – Хмельницький став партнером проекту “Енергоефективність у громадах-II”

На початку листопада в Україні стартував проект “Енергоефективність у громадах-II”. Його впроваджуватимуть компанія GIZ за дорученням Федерального  міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та Асоціація малих міст України.

Даний проект підтримує розробку індивідуальних пропозицій з консультування та підтримки у сфері комунального енергетичного менеджменту для малих міст та сприяє їх поширенню. Таким чином, у середньостроковій перспективі створюються можливості для широкого застосування системного та фінансово ефективного енергетичного менеджменту включно з плануванням та впровадженням заходів з енергоефективності. 

         Проект працює за трьома напрямками:

  1. Енергетичний менеджмент у громадах.
  2. Планування та реалізація заходів з енергоефективності.
    Розширення спектру консультаційних послуг зовнішніх провайдерів, передусім – для малих громад: створення та функціонування комунального енергетичного менеджменту, підтримка процесів планування та реалізації заходів з енергоефективності на комунальному рівні. Проект робить внесок у підвищення ефективності роботи провайдерів. Окрім цього, проект провадитиме роз’яснювальну роботу та поширюватиме ноу-хау серед важливих учасників ринку на комунальному рівні стосовно користі, варіантів та інструментів енергетичного менеджменту, а також питань технологій, аналізу співвідношення витрат та ефективності або проектного менеджменту.
  3. Механізм сприяння для зовнішніх послуг.
    Механізм сприяння повинен підтримувати використання громадами місцевих енергетичних послуг та відповідного стимулювати ринок цих послуг.

Близько 50 переважно великих громад вже скористалися підтримкою попереднього проекту “Енергоефективність у громадах» і інших національних та міжнародних ініціатив, і змогли досягти прогресу у розвитку енергетичного менеджменту та в реалізації заходів з енергоефективності.

У цьому проекті п’ять українських міст, а серед них Житомир, Миргород, Долина, Чернівці, Коломия та Сєверодонецьк будуть містами-менторами, які передаватимуть свій досвід для 20 новообраних міст другої фази проекту “Енергоефективність у громадах II”. 

У конкурсному відборі взяли участь 96 міст з усієї України, відібрані – 20 міст. Серед них наше місто – Переяслав – Хмельницький, який став партнером проекту “Енергоефективність у громадах ІІ”. Міському голові Костіну Тарасу Вікторовичу 02 листопада вручили СЕРТИФІКАТ, що підтверджує участь у проекті.

Додати коментар