Відбулося обговорення розвитку медичної галузі на Переяславщині

02 листопада 2017 року в приміщенні Переяслав-Хмельницької міської ради відбулася робоча зустріч директора департаменту охорони здоров’я Київської обласної державної адміністрації Алли Арешкович з заступником голови міської ради Валентиною Губенко, головою райдержадміністрації Андрієм Пряхіним, головою районної ради Петром Качкалдою, та головним лікарем КЗ Переяслав-Хмельницької районної ради «Переяслав-Хмельницька центральна районна лікарня» Володимиром Якименком.
Для ознайомлення з роботою КЗ «Переяслав-Хмельницька центральна районна лікарня» присутнім була представлена інформаційно-аналітична довідка медичного закладу з визначеними першочерговими завданнями щодо реорганізації медицини в місті та районі.

В свою чергу Алла Арешкович презентувала програму розвитку охорони здоров’я Київщини на 2018-2020 роки, де акцентувала увагу на створенні ефективної системи екстреної медичної допомоги в області, основних напрямах реформування медицини регіону та першочергових кроках зміни системи охорони здоров’я в Київській області. Закликала колег не відсторонюватися від впровадження реформи медицини на Переяславщині та детально вивчати нормативну базу. «Саме головне – це професійність рішень. Тільки гарно вивчивши і проаналізувавши потребу населення в видах медичної допомоги, знаючи кількість викликів по невідкладній медичній допомозі ми можемо прив’язати маршрутизацію мешканців регіону до даного медичного закладу», – зазначила Алла Арешкович.

Також директор департаменту охорони здоров’я КОДА особливу увагу зосередила на розвитку первинної медицини. Починати необхідно з інформатизації, створення приймально-діагностичного відділення з забезпеченням мережею бази даних та централізованою лабораторією,. впровадити щотижневі виїзди фахівців до населення. Таким чином, мешканці населених пунктів матимуть можливість на місці скористатися необхідними медичними послугами, а вже за подальшим лікуванням звертатися безпосередньо до районної лікарні. Впровадження такого механізму значно спростить роботу первинної медицини.

Сайт Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації

Додати коментар