«Київобленерго»: Правила електробезпеки під час осінніх канікул

3 Не тяни вилку из розетки за провод

На жаль, випадки порушення правил поводження поблизу енергооб’єктів та пов’язане з цим ураження струмом трапляються нерідко. Велике занепокоєння викликає те, що від цього страждають неповнолітні.

За статистикою саме в період канікул збільшується кількість нещасних випадків з учнями шкіл.

Адже, під час канікул, школярі залишаються без уваги дорослих та більше належать самі собі.

Тож, щоб уберегти дітей від небезпеки, ми вкотре нагадуємо, що потрібно дотримуватися основних правил безпечного користування електроенергією.

Дорогі діти!

Під час канікул у вас буде багато вільного часу, отже, частіше гратимете на вулиці. Ви повинні завжди пам’ятати, що енергооб’єкти небезпечні для життя і здоров’я. Щоб не піддавати себе ризику, запам’ятайте прості правила:

не заходьте на територію і в приміщення трансформаторних підстанцій;

не відчиняйте двері огородження електроустановок і не проникайте за огорожі та бар’єри. Це може призвести до сумних наслідків;

не влізайте на опори ліній електропередачі. Небезпечно для життя проникати в підвали або в трансформаторні підстанції, де знаходяться електричні проводи;

не запускайте поряд з лініями електропередач спортивні моделі літальних апаратів, не накидайте на проводи різноманітні сторонні предмети. Не розпалюйте під проводами вогнища, не складайте поруч дрова, солому й інші легкозаймисті предмети;

не наближайтесь до обірваного проводу ближче, ніж на 8 метрів, а тим більше не торкайтесь – дотик до нього небезпечний для життя.

Від дотримання правил електробезпеки залежить ваше здоров’я та життя!

При виявленні обірваних дротів, іскріння, відкритих чи пошкоджених ТП, РП, діти повинні розповісти про це дорослим або зателефонувати до Кол-центру ПрАТ «Київобленерго»: (044) 459-07-40.

До речі, оголошення з телефонними номерами так само, як і з попереджувальними знаками про небезпеку ураження електрострумом, розміщені на трансформаторних підстанція та розподільчих пунктах ПрАТ «Київобленерго».

Шановні дорослі, закликаємо вас якомога докладніше розповідати дітям правила поведінки поблизу енергооб’єктів, і таким чином навчати їх жити безпечно.

«Київобленерго»

Додати коментар