В Центрі ПТО відбувся “Тиждень математики та інформатики” (Фоторепортаж)

Однією із форм позакласної роботи в ДПТНЗ «Переяслав-Хмельницький центр професійно-технічної освіти» є проведення предметних тижнів, які підвищують інтелектуальний рівень учнів, формують у них практичні навички застосування знань, здобутих на уроках. З 23 по 27 жовтня 2017 року під девізом “Не прагни досягти успіху, прагни наповнити своє життя сенсом» проходив Тиждень математики та інформатики.  У понеділок відбулося урочисте відкриття тижня. В холі навчального закладу всіх зустрічала «Феєрія чисел». Всі учні та викладачі дізналися багато цікавих фактів про числа, які нікого не залишили байдужими. Цього ж дня на всіх бажаючих чекала «Слайломанія». Учні зустрічали відвідувачів з посмішками на обличчі та смайликами в руках, на зворотній стороні яких були формули з математики та комбінації клавіш з інформатики.

Ребуси та цікаві загадки  викликали неабиякий інтерес в учнів та викладачів ЦПТО у вівторок. Того ж дня кожен бажаючий мав можливість відвідати майстерню Піфагора, де мудрі ворожки за системою давньогрецького вченого прораховували долю. Учні третього курсу прийняли активну участь в Інтернет-олімпіаді з інформаційних технологій.

Третій день тижня пройшов досить насичено. Живий інтерес викликала виставка «Математики на купюрах та монетах світу». Великою популярністю користувалася фото-зона «Електронні люди». Цього ж дня відбувся «Інтелектуальний батл» з інформатики між учнями групи № 2 за професією «Адміністратор, оператор комп’ютерного набору». Перемогу в батлі здобула Махмудова Дана.

В  четвер відбувся захист проекту «Оператори ПК про Трипільський всесвіт України». Газети, бюлетені, презентації, відео продемонстрували не лише феномен Трипілля, а й показали глибокі знання операторів комп’ютерного набору. З результатами роботи над проектом можна ознайомитися на учнівському блозі за адресою https://grupa1ptu.blogspot.com . З інтересом учні Центру переглянули експонати виставки засобів обчислювальної техніки «З минулого в майбутнє».  Протягом дня  учні І курсу переглянули кінофільми про життя та діяльність українського математика-патріота Михайла Кравчука.

Математика потрібна скрізь і всюди. Саме про це говорили учасники челенджу «Математика в моїй професії» у п’ятницю. Естафету передавали від професії до професії. Виступи учасників складалися з теоретичного обґрунтування та майстер-класу. 

Тиждень, який організували та провели викладач математики Кучеренко Р.Д. та інформатики Кацалап Л.М., пройшов на високому методичному рівні.

Сайт ЦПТО

Додати коментар