Відбувся круглий стіл «Роль української діаспори у розвитку вітчизняної науки» за участі почесного професора університету з Німеччини Дарини Блохин

19 жовтня у конференц-залі імені Василя Сухомлинського Переяслав-Хмельницького педагогічного університету імені Григорія Сковороди відбувся круглий стіл на тему  “Роль української діаспори в розвитку вітчизняної науки” за участі доктор філософії, почесного професора університету з Німеччини Дарини Блохин.

Шановна пані Дарина, вже понад 10 років активно співпрацює із адміністрацією та бібліотекою нашого вишу. В університеті створений музей-архів пам’яті її чоловіка – українського літературознавця, театрознавця, професора Українського Вільного Університету в Мюнхені, громадського і політичного діяча, члена Проводу ОУ Юрія Гавриловича Бойка-Блохина.

У своєму виступі, пані Дарина, зосередила увагу аудиторії на важливості освіти у житті молоді, на базовій відмінності німецької та українських шкіл і вищих навчальних закладів. Цікаво та змістовно у формі бесіди було ознайомлено студентів про життя та діяльність вченого Юрія Бойка-Блохина, а також оголошено про важливі проекти, які можна реалізувати юним науковцям.

Під час візиту Дарини Блохин, відбулося знайомство її із головою Наукового товариства університету Оксаною Луцик. В ході розмови були обговорені можливі спільні проекти для початку співпраці. 

Прес-служба Наукового товариства університету

Додати коментар