В Переяславі-Хмельницькому змагалися учні навчальних закладів у військово-патріотичних іграх (Фоторепортаж)

В урочищі Германський ліс, що в передмісті міста Переяслава-Хмельницького, до Дня захисника України та Дня українського козацтва, були проведені військово-патріотичні змагання серед учнівської молоді загальноосвітніх навчальних закладів відділу освіти Переяслав-Хмельницької міської ради – «Патріот».

Організаторами змагань виступили відділ освіти Переяслав-Хмельницької міської ради, Переяслав-Хмельницький об’єднаний міський комісаріат, відділ з питань фізичної культури, молоді та спорту виконавчого комітету Переяслав-Хмельницької міської ради та спортивно-технічний клуб Товариства сприяння обороні України.

Безпосередню організацію заходу здійснювала Переяслав-Хмельницька міська Станція юних туристів (керівник Анатолій Близнюк). Такі змагання у нашому місті проходять уже втрете. Згідно умов змагань склад команди складався із 8 учнів 7-11 класів: 5 хлопців та 3 дівчат.

Юні патріоти Переяслава долали військово-туристську смугу перешкод, виконували вправи з фізичної підготовки та вправності, хлопці віджимались дівчата виконали вправу із піднімання тулуба з положення лежачи в сід.

Змагались у командній та індивідуальній стрільбі з пневматичної гвинтівки, демонстрували вміння на швидкість розбирати та збирати учбову зброю – АК – 74 та метали набивного м’яча.

У загальному заліку міських військово-патріотичних змагань «Патріот» третє місце посіла команда учнів ЗОШ І-ІІІ ст. № 7, друге місце вибороли учні гімназії, команда ж ЗОШ І-ІІІ ст. № 4 стала безперечним переможцем змагань.

Переможець та призери були нагороджені першим заступником Переяслав-Хмельницького міського голови Григорієм Карнаухом, заступником міського голови Валентиною Губенко, начальником міського відділу освіти Петром Ярмоленком, начальником відділу з питань фізичної культури, молоді та спорту Валерієм Мільгевським  та заступником військового комісара Переяслав-Хмельницького ОМВК Євгенієм Філоненком – кубками, дипломами та медалями від організаторів військово-патріотичних змагань серед учнівської молоді «Патріот».

Привітав своїх вихованців і директор ЗОШ №4, депутат міської ради – Анатолій Чуян, який приїхав до табору змагань відразу, дізнавшись про перемогу своїх учнів.

– Такі ігри в Переяславі проходили втретє. Я з упевненістю можу сказати, що вони вдалися, адже все пройшло успішно. Дуже порадували емоції учасників. Таку активність дітей міське самоврядування підтримує, адже  мотивація розвивати силу волі та покращувати спортивну форму учнів – один із приорітетів міської влади, –  прокоментував Григорій Карнаух, хорунжий Переяславського полку реєстрового козацтва, полковник. – Діти захопилися цими змаганнями і вжилися в ролі, покладені на них. У них горять очі від емоцій. Добре, що ми стоїмо біля витоків нової традиції. Як бачимо, вона добре приживається. Розвиватимемо цю гру в місті й далі, адже є велика підтримка руху патріотизму в Переяславі міського голови Переяслава-Хмельницького Тараса Костіна. 

 

Додати коментар