В Переяславі-Хмельницькому вшанували захисників України (Фоторепортаж)

Офіційні урочистості для всієї громади міста Переяслава-Хмельницького та Переяслав-Хмельницького району з нагоди  Дня козацтва та захисника України відбулися сьогодні у Районному будинку культури. У парку навпроти встановили військовий польовий намет, де для учасників АТО та всіх захисників різних поколінь накрили частування. Адже такі свята – це передусім нагода для щирої побратимської зустрічі учасникам АТО, які вже демобілізувалися, є такі що і служили разом, але живуть в різних селах і зустрітися, поговорити мають нагоду хіба що ось у такі дні.

– Якщо вас хлопці, кудись запрошують, на свята, на зустріч у школи, до громади  – не соромтеся, знайдіть час і приходьте. Щоб нас не забували, – сказав у вітальному слові міськрайонний військовий комісар, підполковник Олександр Озірний. Він також вручив медалі “Учасник АТО” воїнам-захисникам – Ігорю Бицюрі, Володимиру Рубану, Володимиру Волошину, Василю Свириденку, Руслану Таванцю. Всім присутнім у залі воїнам школярі міста піднесли квіти та власноручні сувеніри й листівки.

Подякували захисникам за наше нинішнє спокійне життя на Переяславщині й Андрій Пряхін, голова РДА, Іван Бугаєнко, заступник голови районної ради, Григорій Карнаух, перший заступник Переяслав-Хмельницького міського голови .

Концертну програму для земляків-захисників України подарували артисти з міста та району:народний аматорський фольклорний ансамбль «Веселка» клубу мікрорайону Борисівка (художній керівник Тетяна Мисан, музичний керівник Віталій Пащенко), співачка з НЦК “Зустріч” Наталія Александрова, зразкова акробатична студія “Міраж” Олени Левченко, зразковий танцювальний колектив “Ластівка” Надії Данько, вокальний квартет “Дівчата”, соліст-гітарист Віталій Сандига, музиканти – Павло Рекун та Микола Гриценко.

У фойє БК мистецькі роботи представили майстриня-вишивальниця Марія Свитко з Єрківець та майстер різьби по дереву Дмитро Книш із Помоклів.

– Беріть хлопці, такої доброї каші ви в АТО точно  не їли, – частував своєю фірмовою  гречкою з тушенкою незмінний і кращий кухар польової кухні Сергій Чичикало.

Міськрайонна газета “Вісник Переяславщини”

 

Додати коментар