В Переяславі-Хмельницькому відзначили День бійця територіальної оборони (Фоторепортаж)

7 жовтня у Переяславі-Хмельницькому  на центральній площі міста зібрались бійці територіальної оборони Переяславщини та їх найближчий резерв рої старшокласників шкіл міста та району. Урочистим маршем на площу вийшли: рій «Хортиця» ЗОШ №5, учнівський загін міської гімназії, козачата ЗОШ №2, «Третя січ», ЗОШ№3, «Яструби» Стовп’язького НВО, «Патріоти» Дівичківського НВО, «Справжні козаки» із Великокаратульської школи.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять борців за свободу, незалежність, територіальну цілісність та європейський вибір України та право жити на рідній землі. Квіти від громади Переяславщини  до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та меморіального кургану Слави поклали школярі Дарина Галенко, Богдан Остапенко, Віталій Сандига та Анастасія Тертична.

З вітальним словом до присутніх звернулися очільники міста та району голова РДА Андрій Пряхін, міський голова Тарас Костін, заступник голови районної ради Іван Бугаєнко та військовий комісар Олександр Озірний. Виступаючі подякували бійцям територіальної оборони за патріотизм та відданість, нагадали, які завдання покладаються на них. Також повідомили, що завдяки старанням фермера із Єрковець Віктора Шеремети, директора ПОА «Україна» Григорія Порала та воїна АТО із Студеників Василя Усика самооборона Переяславщини отримала два автомобіля Зіл-131 та ГАЗ-66 для перевезення особового складу,  амуніції та боєприпасів. По завершенні концертної програми, яку підготували за сприяння відділів культури міста та району юні артисти Переяславщини, учасникам шкільних загонів запропонували пройти кілька локацій, які були розміщені по периметру площі. Так, лікарі екстреної медичної допомоги показували, як правильно надавати першу медичну допомогу. Військовики дівичківського полігону та працівники військкомату навчали поведінці із стрілецькою зброєю та бойовим оснащенням бійця. Викладачі станції юних туристів показували правильність в’язання різноманітних вузлів. Цей навик стане у пригоді при організації подолання різноманітних перешкод. Центральна районна бібліотека запропонувала юним учасникам творчий конкурс. Діти мали розфарбувати у патріотичні кольори різноманітні малюнки та плакати.

На завершення свята всіх учасників чекала гречана каша та гарячий чай, який приготував у польовій кухні Сергій Чичикало. А у сесійній залі районної ради для всіх бажаючих демонстрували кілька відеофільмів про територіальну самооборону, їх призначення та можливості цих загонів.

Додати коментар