На Київщині відбулася презентація “Вікна можливостей для молоді”

5 жовтня в залі засідань Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації та в міському Будинку працівників освіти міста Переяслава-Хмельницького відбулася виїзна презентація “Вікна можливостей для молоді” та робоча зустріч представників обласного молодіжного центру із студентською молоддю. Заходи були проведені для ознайомлення молоді  з можливостями самореалізації, розвитку, реалізації власних ініціатив, а також можливостей партнерства з управлінням молодіжної політики та національно-патріотичного виховання облдержадміністрації та Комунальним закладом Київської обласної ради «Київський обласний молодіжний центр».
На заходах були присутні начальник управління молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Київської ОДА Марина Попатенко, головний спеціаліст управління молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Київської ОДА Альона Луценко, заступник голови Переяслав-Хмельницької райдержадміністрації Любов Онопрієнко, заступник Переяслав-Хмельницького міського голови Валентина Губенко, начальник відділу з питань фізкультури та спорту виконкому міської ради Валерій Мільгевський, члени молодіжної громадської ради, лідери молодіжного руху та представники молодіжних громадських організацій, актив студентського та учнівського самоврядування, представники ініціативних груп молоді.
Під час  зустрічей обговорювалися питання розвитку молодіжної інфраструктури, молодіжні центри та молодіжні простори, можливості для молоді у співпраці з управлінням молодіжної політики та національно-патріотичного виховання облдержадміністрації та Комунальним закладом Київської обласної ради «Київський обласний молодіжний центр».
Була презентована програма «Молодіжний працівник», програма Британської ради «Активні громадяни», програма національно-патріотичного виховання в Київській області на 2017-2020 роки, програма ЄС «Erasmus+» та інші можливості міжнародної співпраці.
Також цього дня спільно з Державним інститутом сімейної та молодіжної політики було проведено соціологічне дослідження з метою визначення змін ціннісних орієнтирів молоді, спрямованих на розвиток молодіжної політики та національно-патріотичного виховання.
Об’єктом дослідження виступала молодь віком від 14 до 35 років, яка мешкає в місті Переяславі-Хмельницькому та у Переяслав-Хмельницькому районі.
Проведено опитування серед молоді, відповідно до вибіркової сукупності, яка побудована таким чином, щоб кожна зона була представлена з урахуванням категорій молоді, які є найбільш типовими для даної території.

Додати коментар