В Переяславі-Хмельницькому розпочато слухання з питань громадського порядку

Відповідно до Закону України «Про місцеві державні адміністрації», на виконання розпорядження голови Київської обласної державної адміністрації Олександра Горгана від 24.05.2017 №281 «Про невідкладні заходи щодо забезпечення законності, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян, належної координації дій органів виконавчої влади у Київській області» та згідно плану проведення громадських слухань з питань охорони громадського порядку у місті Переяславі-Хмельницькому розпочато громадські слухання з питань охорони громадського порядку.

Перші слухання відбулися 03 жовтня 2017 року в приміщенні школи №4. У слуханнях взяли участь заступник міського голови Григорій Карнаух, депутат міської ради Анатолій Чуян, заступник начальника місцевого відділу поліції Сергій Полтавець, дільничний офіцер Станіслав Сідало, громадяни та представники ЗМІ.

Під час громадських слухань Станіслав Сідало коротко прозвітував про стан правопорушень у мікрорайоні Підварки та Поліський й шляхи їх усунення. Розповів про просвітницьку роботу серед населення щодо ведення здорового способу життя,  ознайомив присутніх із статистичними даними по розкриттю злочинів та правопорушень. Сергій Полтавець у своїй доповіді розповів про забезпечення надійної охорони громадського порядку під час масових заходів.

В ході обговорення питань забезпечення законності, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян, стану правопорядку та злочинності, жителі мікрорайонів мали змогу внести свої пропозиції та зауваження. На слуханнях піднімалися питання про спалювання побутових відходів у приватному секторі та незручності, які завдають багатотонні вантажівки, курсуючи до ТОВ СП «Нібулон», роботу нічного клубу «Адреналін» та ін.

Представники міського самоврядування та поліції відповіли на запитання, деякі з них взято на контроль. Також було проведено анонімне анкетування жителів щодо стану забезпечення законності, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян.

Наступна зустріч запланована на 9 жовтня в мікрорайоні Лагері. Місце проведення – ЦПТО, початок зібрання о 17 годині.


Додати коментар