На Київщині в університеті відзначили День миру ярмаркою українських страв (Фоторепортаж)

21 вересня весь світ відзначає Міжнародний день миру.  Двадцять п’ять років тому Генеральна Асамблея ООН  проголосила Міжнародний день миру як день загального припинення вогню і відмови від насильства. Він покликаний змусити людей не тільки задуматися про мир, але й зробити щось заради нього. З моменту здобуття суверенітету, мир для України, як найприродніше явище суспільного стану, є нормою життя. В Україні завжди поважали мир. Мирне життя українського суспільства просякнуто надіями і прагненнями до мирного добробуту. 

З цієї нагоди в Переяслав-Хмельницькому виші відбулася благодійна виставка-ярмарок українських страв, в якій взяли участь усі факультети вишу. Під час презентації українських страв кожен бажаючий  мав змогу посмакувати різноманітними стравами, серед яких були домашні пиріжки, пампушки, млинці,  вареники з сиром, картоплею, вишнями, різноманітна торти, тістечка тощо.       

Особливу цікавість та захоплення у присутніх викликала виставка живописних робіт і творів декоративно-прикладного мистецтва, яку організували студенти педагогічного факультету.

Шановному журі у складі першого проректора Валерія Хомича, голови профспілкового комітету Михайла Бойка та голови Київської обласної студентської ради Владислава Мірановича довелося довгенько смакувати різноманітними стравами, щоб визначити переможців.

Беручи до уваги смакові якості власноруч приготовлених страв, їх презентацію та оформлення виставкового стенду, призові місця між факультетами розділилися таким чином: перше місце здобув природничо-технологічний факультет, друге місце між собою розділили фінансово-гуманітарний факультет та факультет педагогіки і психології, третє – факультет фізичного виховання та педагогічний факультет.

Під час ярмарки було зібрано 1200 грн. Всі вилучені кошти будуть передані студентці нашого вишу, котра потребує лікування.

Свято пройшло на славу: розважальна програма сподобалась, а щирі слова вдячних та ситих шанувальників  зігрівали душі організаторів — соціально-гуманітарного відділу та Студентської ради.

Ольга Науменко, фахівець соціально-гуманітарного відділу вишу

Додати коментар