Гаряче водопостачання в місті Переяславі-Хмельницькому припинене з першого жовтня

4 вересня під головуванням очільника міста Тараса Костіна відбулося чергове засідання  виконкому міської ради. У ньому взяли участь 17 членів виконкому з 23-х за списком, у т.ч. й новоприйняті. На початку зібрання Тарас Вікторович привітав «новобранців» із початком роботи і зазначив, що всі члени виконкому, незважаючи на ідеологічні розбіжності, повинні відчувати себе членами єдиної партії під назвою «Переяслав».

У процесі засіданні були затверджені мережі закладів освіти та культури міста, а також контингент учнів цих закладів. Згідно з рішенням виконкому, Переяслав має вісім шкіл та п’ять садочків. У школах функціонує 127 класів, що на чотири більше, ніж минулого навчального року. В них навчається 3321 учень – на 165 більше, ніж попереднього навчального року. Цьогоріч вперше переступили поріг школи 370 діток. Першого вересня за парти сіли 142 десятикласники та близько 150 учнів 11-х класів.

У дитячій музичній школі гру на музичних інструментах опановуватимуть 280 дітей, у художній школі навчатиметься 114 діток. Кількість учнів у цих школах естетичного виховання залишилася на рівні минулого року. Щомісячний розмір місячної батьківської плати за навчання у музичній школі складатиме: фортепіано – 150 грн, синтезатор – 160 грн, гітара – 165 грн, баян, акордеон – 95 грн, скрипка – 120 грн, бандура – 65 грн, духові інструменти – 55 грн, сольний спів – 140 грн. У дитячій художній школі за місяць навчання дитини батьки платитимуть 100 грн. У порівнянні з минулим роком розмір батьківської плати у школах естетичного виховання залишився незмінним.

Дуже актуальним на засіданні став розгляд звернення в.о. директора КП КОР «Переяслав-Хмельницьктепломережа» Петра Ковальчука щодо припинення послуги підігріву гарячої води для населення. Як випливало з доповіді Ковальчука, нинішня ціна за гаряче водопостачання не відповідає нинішньому рівню тарифів на газ. Підняття вартості гарячої води спричинило б ще більшу кількість відмов абонентів від цієї послуги. Проте «база» гарячого водопостачання буде залишена, труби гарячої води для потреб теплопостачання використовувати не планується, тож у подальшому можливе відновлення цієї послуги.

Секретар ради Петро Бочарін запитав, скільки споживачів отримують тепло і скільки гарячу воду. Виявилося, що новий керівник тепломережі ще не повністю оволодів ситуацією в господарстві, яким поставлений керувати. Йому на допомогу прийшов начальник ВУЖКГ Олександр Слюсар, який повідомив, що ВУЖКГ обслуговує 4436 квартир, з них близько 10 відсотків офіційно не відключені від системи гарячого водопостачання. А фактично користується гарячою водою ще менше, бо в багатьох квартирах стоять бойлери.

Виконавчий комітет вирішив узяти до відома інформацію КП КОР «Переяслав-Хмельницьктепломережа» щодо припинення постачання гарячої води для населення міста, починаючи з 1 жовтня 2017 року, до виходу теплопостачальної організації зі скрутного економічного стану.

Очікується, що дуже потрібним для міста стане затвердження меморандуму щодо співпраці між виконавчим комітетом міської ради та фондом «Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу». Рішення з цього приводу було прийняте з метою втілення в життя проектів енергозбереження, забезпечення сталого розвитку галузей, економії енергоресурсів.

Меморандум був укладений за результатами першої організаційної конференції експертів зі сталого розвитку, енергозбереження, екології та енергетичної безпеки як частини всеукраїнського проекту «Енергобезпека малих міст України».

Головною метою запланованих спільних заходів є відпрацювання дієвої системи допомоги малим містам, селищам та об’єднаним громадам в ініціації, плануванні, втіленні проектів власної модернізації енергетичного та фінансового менеджменту, енергозбереження, сталого розвитку, економії власних ресурсів тощо.

Цей проект впроваджується завдяки гранту, наданому через Програму LINK Регіонального Довкільного Центру для Центральної та Східної Європи (REC). Проект фінансується Міністерством Клімату та Довкілля Норвегії.

Важливим було й питання про затвердження комісії щодо контролю за природоохоронними і екологічними заходами, які проводяться в межах міста за кошти інвесторів. Доповідав з нього особисто міський голова. А співдоповідачем був колишній атовець Сергій Гришко. Він відрекомендувався як член ГО учасників антитерористичної операції та учасників бойових дій Переяславщини. Члени цієї громадської організації звернулися до міської ради щодо сприяння в соціальних та екологічних заходах на території міста, а саме будівництва соціальних, спортивних закладів, а також проведення природоохоронних та протипаводкових заходів на водоймах у межах міста, приведення їх у відповідний санітарний стан тощо. Сергій Гришко просив укласти соціальну угоду з інвестором, громадською організацією учасників АТО і передбачити ряд природоохоронних, екологічних та протипаводкових заходів, а також додатково визначити об’єкти, на яких необхідно їх провести. Під час виконання протипаводкових заходів можлива наявність надлишкового ґрунту, який виконавець робіт не використовуватиме. Тому промовець просив погодити та надати їм дозвіл на перевезення ґрунту на визначену територію для складання з подальшим використанням для підсипки в зимовий період на дороги та автошляхи міста. Для забезпечення контролю за виконанням зазначених робіт оратор просив створити відповідну комісію.

До складу комісії увійшли: перший заступник Григорій Карнаух – голова комісії; начальник відділу капітального будівництва та ЖКГ Олександр Вітківський – заступник голови комісії; начальник цеху «Благоустрій» Олександр Легкодух – секретар комісії; члени виконкому Олександр Лесик та Володимир Луценко, головний архітектор Анна Степаненко (чи її заступник Юлія Луценко), депутат міськради Владислав Юденко – члени комісії.

Міськрайонна газета “Вісник Переяславщини”

Додати коментар