У Переяслав-Хмельницькому міському Центрі соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді відбувся соціально-виховний захід для умовно засудженої молоді

20 вересня у рамках виховної роботи з умовно засудженими в приміщенні Переяслав-Хмельницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбувся захід з елементами тренінгу для умовно засудженої молоді під назвою «Профілактика ВІЛ-СНІДу та ризикованої поведінки серед молоді».

Його провели працівники МЦСССДМ, співорганізаторами заходу виступили Переяслав-Хмельницький міськрайонний відділ пробації та волонтер МЦСССДМ Ігор Арзамасцев.

Мета тренінгу мета полягала у тому, щоб донести до підоблікових корисну інформацію щодо факторів, які впливають на здоров’я, формування негативного ставлення до шкідливих звичок та бажання навчитися дбати про своє здоров’я.

Зокрема, цікавою була бесіда Ігоря Арзамацева з клієнтами пробації, націлена на формування позитивного ставлення до себе, формування адекватної самооцінки.

У свою чергу, фахівці МЦСССДМ Владислава Рашева та Тетяна Колодій провели для молоді відео-презентацію, під час якої проаналізували особливості поширення та шляхами передачі ВІЛ-інфекції, основні стадії її протікання.

Далі розмова супроводжувалась вправою, яка за допомогою карток-запитань дозволила з’ясувати рівень обізнаності молоді щодо ВІЛ/СНІДу, обговорити важливі та суперечливі питання щодо ризиків інфікування ВІЛ, особистої відповідальності.

Директор Переяслав-Хмельницького МЦСССДМ Валентина Мільгевська поінформувала присутніх, що з жовтня 2016 року при КЗ КОР «Переяслав-Хмельницька ЦРЛ», як окремий підрозділ, працює кабінет «Довіра», який дотримуючись умов конфіденційності, надає послуги консультування та тестування на ВІЛ-інфекцію особам, яка звернулися. Також у поліклініці ЦРЛ працює кабінет забору крові, її переробки на компоненти, де кожний донор має змогу безкоштовно перевіритися на ВІЛ/СНІД, тим самим не тільки врятувати життя людини, а й убезпечити її від небезпечного захворювання. Адже кров – найцінніше, чим одна людина може поділитися з іншою.

Представники відділу міськрайонного відділу пробації – інспектор Людмила Тихонова та фахівець соціальної роботи з суб’єктами пробації Олександр Олешко надали молоді практичні поради щодо того, як потрібно адаптуватися до нормальних умов правового та соціального характеру громадянам, які були засудженні.

Начальник відділу соціальної роботи                   Майя Погребна

Додати коментар