Чи святкуєте ви День міста?

16 вересня Переяслав відзначає свято. З нагоди 1110-річчя міста передбачена якнайширша програма заходів. Які з них уподобали наші земляки, в яких візьмуть участь, де і як святкуватимуть, з’ясовували журналісти «Вісника».

Андрій Кравченко, 22 роки, місто:

– Звичайно, і не лише на День міста, а й на всі загальноміські свята ходжу. Але не стільки заради тих програм, що там відбуваються, а щоб зустрітися з друзями, однокласниками, знайомими. Я ж переяславець, знаю багатьох. Такі заходи – привід зустрітися, поспілкуватися. Тим більше, що в нашому невеликому місті якихось особливих подій не так і багато. Щоправда, минулого літа знайшов роботу за межами міста, то не знаю, чи буде нагода і цього разу побувати на святі.

Світлана Кондратенко, 47 років, с. Гланишів:

– Намагаюся відвідувати такі свята. Наприклад, минулої осені ми поїхали на День міста зі своїми колегами-працівниками сільської ради. Там зустрілись із сільськими головами Єрківець та Вовчкова. Разом дивилися концерт, обмінювалися враженнями. Нам сподобалось, це було масштабне свято на кількох майданчиках. Що важливо для нас, сільських голів, на таких заходах завжди можна запозичити щось нове. Бо ми ж у своїх селах теж проводимо свята, і такий досвід не зайвий.

Світлана Адаменко, 52 роки, місто:

– Так, була майже на всіх святкуваннях. Мені завжди цікаво подивитись концертну програму, яку готують до Дня міста, різноманітні виставки. Кілька років тому разом із онуком брали участь у виставці домашніх улюбленців, приносили на виставку кота. Нас, як і всіх учасників, навіть відзначили, вручивши грамоти та якісь подарунки. Було приємно. Раніше, коли були молодші, то увечері обов’язково збирались разом із друзями, випивали по келиху вина. Побачимо, може, зберемось і цього року, адже дата зобов’язує, місту – 1110 років.

Олег Чепіга, 34 роки, місто:

– Завжди ходжу з дружиною Оленою, традиція ця ще відтоді, коли не були одружені. Тепер беремо на свято і дітей – Вадима та Софійку. Цьогоріч обов’язково підемо ще й тому, що приїде в гості Оленчин брат із сім’єю. Тож і на площу сходимо, і в музей під відкритим небом треба заїхати. Свято міста любимо, бо там гамірно, весело й цікаво – кожного разу щось новеньке.

Олександр Боярин, 16 років, місто:

– У п’ятницю з нагоди дня Переяслава відбудеться квест «Я люблю своє місто». У перегонах візьмуть участь учні-старшокласники міських шкіл. Оскільки я помічник президента в школі №5, займаюся його підготовкою і буду куратором. Точної програми святкування Дня міста я ще не знаю. Мабуть, у суботу ввечері прийдемо з друзями на центральну площу на вечірній концерт. Можливо, вдень організуємо пікнік на природі.

Олена Нікіщенко, 33 роки, с. Циблі:

– Останній раз я зі своїм чоловіком Михайлом та двома нашими синами (зараз Сашку 14, а Руслану 5 років) брали участь у святкуванні Дня міста два роки тому. І ось у суботу збираємося поїхати до Переяслава. Із собою запросили Наталію та Сергія Лихогр, які також будуть зі своїми трьома дітками. Все-таки у компанії друзів будь-яке свято проходить цікавіше й веселіше. Чи переглянемо концерт співачки Ірини Федишин, покаже час і настрій. А загалом гуляти будемо весело та забавно.

Міськрайонна газета “Вісник Переяславщини”

Додати коментар