Юна співачка з Переяслава-Хмельницького виграла першу премію на Фестивалі “Золоті чорнобривці” на Черкащині

Співачка (зліва) Валерія Христюк
Співачка (зліва) Валерія Христюк
8-9 вересня в Золотоноші (Черкаська область) відбувся традиційний Фестиваль “Золоті чорнобривці”. Як і минулоріч, його об’єднали з юнацьким конкурсом патріотичної пісні «Героям слава!». Відбірковий тур відбувся у перший день фесту. Серед 60 учасників із різних областей України за перемогу змагалися і переяславські артисти: Валерія Христюк, Дарія Середа, Єлизавета Маслюкова та Віталій Сандига.

 

Три переяславські вокалістки пройшли у фінал конкурсу і взяли участь у гала-концерті. Перша премія (5000 гривень) заслужено дісталася 12-річній Валерії Христюк з міста Переяслава-Хмельницького. До головного призу додалися кошик солодощів, м’яка іграшка та спеціальний приз від депутата обласної ради. Нагадаємо, що в минулому році в цьому ж конкурсі наша юна співачка теж була першою.

Єлизавета Маслюкова і Дарія Середа стали дипломантами. Їх відзначили призами — м’якими іграшковими ведмедями.

Виступи конкурсантів оцінювали авторитетні українські митці: народний артист України Анатолій Гнатюк, заслужені артисти України Юрій Васильківський, Ніна Мирвода, Астрая та інші.

– Ми  патріоти України, тож для нас за честь відвідувати такі конкурси, – зазначила Алла Христюк, мама Валерії. – Лєрочка виконувала пісню гурту “Авіатор” – “Птахом лину” і твір Сергія Бабкіна “Ще осінь зовсім молода”. Після виступу до нас підходили глядачі, дякували Лєрочці за пісні, а мені – за таку дитину. Це, мабуть, важливіше за призи. Взагалі переяславські артисти показали себе на високому рівні. Організатори зазначили, що з Переяслава приїхали сильні талановиті вокалісти.

Алла Христюк також розповіла про останні творчі здобутки доньки. Наразі Валерія Христюк навчається в продюсерському центрі “Парадіз”. Влітку вона брала участь у півфіналах національного відбору на “Дитяче Євробачення-2017” і найпопулярнішого дитячого фестивалю України “Чорноморські ігри”. До слова, переяславка удостоїлася права виконувати гімн “Чорноморських ігор”.

У кінці серпня Валерія Христюк взяла участь у фестивалі «Покоління Junior», який відбувся на території туристичного комплекса «Буковель», і, виконавши пісню “Журавлі” гурту “The Hardkiss”, здобула друге місце.

Юлія Строчинська, міськрайонна газета “Вісник Переяславщини”

Додати коментар