Жителям Переяславщини презентували послугу сімейного патронату

 Сім’я є тим природним середовищем, де відбувається розвиток особистості дитини. Та буває так, що життя дітей в сім’ї стає нестерпним, сповненим байдужості батьків, а деколи й насилля. Причин, які призводять до складних життєвих обставин і унеможливлюють проживання дитини у родині, – безліч. Тоді постає питання вилучення дитини з біологічної сім’ї.
Щоб захистити права дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками, надати їй та її рідним послуги, спрямовані на повернення в родину, створюються сім’ї патронатних вихователів.
З метою пошуку кандидатів у патронатні батьки 12 вересня директор Переяслав-Хмельницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Валентина Мільгевська та начальник відділу соціальної роботи МЦСССДМ Майя Погребна на базі міськрайонного центру зайнятості провели зустріч з особами, які шукають роботу. Під час бесіди присутнім було роз’яснено хто такий патронатний вихователь і хто може ним стати, діти яких категорій можуть бути влаштовані під патронат, які основні завдання патронатних вихователів, які в них права та обов’язки та багато інших питань пов’язаний зі створенням та функціонуванням зазначених сімей.
У підсумку зустрічі зазначено, що патронатні вихователі, соціальні працівники і біологічні батьки та родичі повинні бути об’єднанні спільною метою – створення найкращих умов для зростання дитини та подолання складних життєвих обставин, що можуть спричинити остаточне розлучення дитини з батьками та позбавлення останніх батьківських прав.

Додати коментар