“Острівці безпеки” – втілення програми розвитку дорожнього руху та його безпеки Київської ОДА “Нульова смертність на дорогах Київщини”

Нещодавно неподалік податкової на вул. Б. Хмельницького в Переяславі-Хмельницькому повністю завершено ще один цікавий проект, що привертає загальну увагу. Тут на дорожньому переході зроблено “острівець безпеки”, а разом з ним виконано і цілий комплекс інших робіт: встановлено додаткове освітлення, дорожні знаки, розмітку і таке інше. Як ми вже повідомляли раніше, зроблено це відповідно до програми розвитку дорожнього руху та його безпеки КОДА “Нульова смертність на дорогах Київщини” повністю за кошти обласного бюджету.

Звісно, і автомобілісти, і пішоходи висловлювали свої думки про нього. Між тим таку споруду можна назвати ще й ознакою європейськості у Переяславі. Адже запозичено це якраз у західних країн. Так в західній Європі (Німеччина, Нідерланди, Данія і тд.) острівці або підняті медіани (буферні зони між напрямками руху) є обов’язковими на усіх вулицях, які мають понад дві смуги руху. У США вони є рекомендованим стандартом при облаштуванні нерегульованих переходів.

Тож, цілком можливо, що, крім податкової та інших гарних споруд, переяславці тепер можуть похизуватися і цим переходом. Що ж до його практичності, то, як висловлювався раніше керівник експертної групи по розробці програми “Нульова смертність на дорогах Київщини” Віктор Загреба, аварії на дорогах не стаються просто так. Є різні чинники. Облаштування переходів подібним чином повинно усунути багато причин, пов’язаних з цією проблематикою.

Міськрайонна газета “Вісник Переяславщини”

Додати коментар