Масові лицарські бої пройдуть під Києвом

15-17 вересня Древній Київ у Князівстві «Київська Русь» запрошує на грандіозний спортивно-історичний захід – Міжнародний чемпіонат з середньовічного бою «Зов героїв». Близько 10 країн-учасниць, понад 400 учасників, 3 дні видовищних боїв. Це найбільший в Україні і один з найбільших в Європі міжнародний чемпіонат, організовує який Всеукраїнська федерація середньовічного бою.

Учасники чемпіонату з усіх куточків України, а також з Данії, Ізраїлю, Німеччини, Норвегії, Словаччини, Молдови, Білорусі, Росії та інших країн продемонструють свою силу і мужність, лицарську честь і доблесть. Вони будуть одягнені в такі ж обладунки, які носили воїни за часів Середньовіччя, і воювати будуть такою ж зброєю – справжніми мечами, алебардами, фальшіонами.

Це будуть не постановочні бої, а реальні середньовічні битви, в яких спортсмени під час безкомпромісних сутичок з’ясовуватимуть, хто з них гідний звання чемпіона з середньовічного бою в 2017 році. Нагадаємо, що середньовічний бій в Україні визнаний неолімпійським видом спорту.

Змагання будуть проходити одночасно на декількох майданчиках. Ви побачите групові номінації 16х16, 10х10, 5х5, 3х3, а також одиночні бої. Поєдинки проходитимуть як серед чоловіків, так і серед прекрасної половини людства – дівчат. Вперше в рамках чемпіонату буде проходити дитячий турнір в категорії «Софт» (бої в м’яких обладунках), участь в якому при попередній реєстрації зможуть взяти всі бажаючі діти віком від 6 до 17 років.

Особливістю фестивалю стане можливість кожному гостю Древнього Києва побачити і привітати членів збірної України, які здобули в цьому році перемогу на Чемпіонатах світу в Іспанії та Данії.

Змагання триватимуть протягом трьох днів. А в перервах між боями гостей Князівства «Київська Русь» буде дивувати своїми виступами кінно-трюкової театр Древнього Києва, а також ігри, флеш-моби, інтерактиви з гостями. А ввечері пройде вечірня програма з яскравим вогняним шоу в суботу і стрільбою вогняними ядрами з требушета всі три дні фестивалю. У неділю, 17 вересня, відбудеться урочисте нагородження переможців чемпіонату.

Також протягом трьох днів гості Древнього Києва зможуть побачити фестиваль дерев’яних скульптур «STIHL Carving Cup 2017». 10 майстрів творитимуть свої шедеври, надаючи дереву образи історичних постатей, казкових і билинних персонажів. А по завершенні в неділю, 17 вересня, їх роботи представлять на суд журі і на радість гостям Древнього Києва.

Програма подарує незабутні емоції, як дорослим, так і дітям. Крім перегляду боїв у кожного гостя Древнього Києва буде можливість долучитися до розважальної програми та стати її частиною. Відвідувачів середньовічного міста запросять до запальних флеш-мобів і конкурсів.

Гості Древнього Києва також зможуть взяти участь в різноманітних майстер-класах: постріляти з лука, покататися верхи на коні, позмагатися на локації «спорт-меч» і поборотися м’якими мечами, відвідати музеї – «Чудеса Древнього Києва», Василівську церкву, яка була побудована Володимиром Великим після запровадження християнства, відпочити біля Лісового озера і відчути себе справжнім жителем величної держави Київська Русь.

Почуття адреналіну дітям і дорослим забезпечить захоплюючий канатний спуск «Політайло», на якому кожен зможе не тільки спуститися з висоти, але і пролетіти над озером. Серед гостей також будуть розіграні призи від Древнього Києва.

І звичайно, ви зможете скуштувати смачних страв від княжих кухарів в корчмі «Веселий варяг» і в точках харчування під відкритим небом. Також, Питейна «25 рун» порадує вас вишуканими напоями за старовинними рецептами. Ви навіть можете залишитися на ночівлю в будинку готельного типу «4 кімнати», який знаходиться в 5 хвилинах від Дитинця Древнього Києва або в унікальних кімнатах середньовічного антуражу, в хостелі або кемпінгу.

Початок програми о 13:30. Бої розпочинаються о 14:00. 

Древній Київ у Князівстві «Київська Русь» розташований в 45 хвилинах від Києва – в с. Копачів, Обухівський район, Київська область. З Києва курсують маршрутки від метро Видубичі відповідно до розкладу на сайті.

Деталі на сайті: parkkyivrus.com

Додати коментар