«Київська сотка»: гості з усього світу, незвичайні рекорди та щасливі гонщики

Третього вересня 2017 року на дорогах Києва та Київщини відбулася велогонка «Київська сотка 2017». В Четвертих міжнародних велозмаганнях, що пройшли у форматі шосейних перегонів з дистанцією 100 км, взяли участь всі бажаючі, як жінки, так і чоловіки.

«Київська Сотка» щороку набирає обертів. Організатори мають намір щороку ставати ще кращими, ще більш масовими та залучити ще більше людей до екологічного виду транспорту та здорового способу життя.

Метою змагань, окрім популяризації екологічного виду транспорту – велосипеду і здорового способу життя є надання спортсменам, мандрівникам та шанувальникам велоспорту можливості вдосконалити спортивну майстерність. Окрім того змагання переслідують ціль екологічної просвіти через залучення людей до видів активного відпочинку, що не завдають шкоди довкіллю.

Змагання відбувалися в таких категоріях як еліта, шосейні велосипеди, гірські велосипеди, фікси та сінглспід, вінтажні велосипеди, унікальні ровери та велосипеди Україна. Загалом у змаганнях взяло участь 1400 велосипедистів з України, Сполучених Штатів Америки, Голландії, Німеччини, Польщі, Чехії та Швейцарії.

Ефектно і масово була представлена Київщина. Григорій Іщенко з колегами в патріотичній червоно-чорній формі «ганяли» за велошколу «Промінь» в категорії мастерс 50+. Великою і дружньою компанією з 20 чоловік проїхалися білоцерківчани в команді «Інвело верітас». Також багато було гонщиків з Ірпіня та Броварів.

Дистанція змагань 2017 року пролягла центральними автомагістралями та другорядними дорогами Києва та Київської області за маршрутом минулого року та зі змінами, запропонованими провідними українськими та міжнародними спортсменами велоспорту.

Було зафіксовано рекорд за найдовший велопробіг з собакою «Мінімальний час подолання дистанції на велосипеді з песиком у рюкзаку». Незвичайний рекорд традиційно фіксував відомий спортивний журналіст Валентин Щербачов. Валентин є засновником Національного Реєстру Рекордів України, головою Клубу незвичайних рекордсменів та засновником «Всесвітньої української спортивної агенції».

Провели дуже важливий для велоспорту і здоров’я нації масовий захід за підтримки голови Київської облдержадміністрації Олександра Горгана. Організаторами виступила співдружність компаній на чолі з ініціатором проекту в Києві Сергієм Харчуком: це громадська організація – Український гірськолижний клуб, івент-агенція Спортивні та культурні ініціативи та туристична компанія активного туризму Рутенія Тур.

Урочисте нагородження переможців і призерів веломарафону в категорії «Шосе» відбулося на Площі Знань Київської Політехніки (КПІ) за участю очілника Київщини Олександра Горгана, Сергія Харчука, ініціатора проекту та автора концепції велоперегонів «Київська Сотка» в Києві та легендарного велогонщика Леона ван Бона. Леон срібний призер Олімпіади в Барселоні, переможець велогонки Тур де Франс, Тур де Вуельта, Тур де Свісс та багаторазовий чемпіон Голландії з велоперегонів з задоволенням нагороджував українських та зарубіжних чемпіонів та призерів.

Відзначив подяками за розвиток велоспорту, за вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту Київської області, за активну громадянську позицію, високий професіоналізм та сумлінну працю начальник Управління фізичної культури і спорту Київської облдержадміністрації Сергій Тимофєєв. Нагороди отримали представники «Київської сотки» Сергій Харчук та Ростаслав Гудилін.

Своє прощальне слово сказали очільники ГО «Київська сотка»: «Ми вдячні кожному учаснику, кожному вболівальнику, і навіть кожному «зайцю». Ми робимо це для вас і без вас цієї події просто б не сталось».

З результатами перегонів можна ознайомитися на сайті «Київської сотки»: http://velo100ka.timingevents.com

Додати коментар