Представники міського самоврядування стали учасниками обговорення єдиної платформи е-сервісів для місцевих громад

30 серпня представники 29 органів місцевого самоврядування (ОМС) стали учасниками обговорення єдиної платформи е-сервісів для місцевих громад у Державному агентстві з питань електронного урядування України.

Учасниками обговорення «Яка платформа е-сервісів потрібна місцевим громадам?» були і представники міського самоврядування міста Переяслава-Хмельницького – начальник центру надання адміністративних послуг Тетяна Швидка.

В рамках воркшопу презентували дослідження користувачів інстурментів е-демократії, що створені і в рамках програми EGAP та ІТ-активістами.

Поговорили про підхід до створення платформи, протестували сервіси та проголосували за ті, що потребують пріоритентої інтеграції в Єдину платформу, чи розробки. Нас чекає ще чимало роботи, однак перший крок назустріч якісному продукту, що його потребують місцеві громади, зроблений!

Ми дякуємо партнерам події Center for Innovations Development at Kyiv-Mohyla Academy та Асоціація відкритих міст за допомогу у організації події та наповнення її корисною інформацією, а також усім гостям події, що інвестували свій час та бачення у творення нового етапу розвитку е-врядування на місцевому рівні. Далі буде!

Розпочинається воркшоп у Державне агентство з питань електронного урядування України, що присвячений обговоренню єдиної платформи е-сервісів та інструментів е-демократії, яких потребують місцеві громади.

Готуючись до нього, ми провели дослідження аудиторії користувачів е-сервісів та інструментів е-демократії у партнерстві з Center for Innovations Development at Kyiv-Mohyla Academy та Асоціація відкритих міст.

Сьогодні на воршопі презентуємо результати дослідження, що допоможуть краще розуміти ландшафт, різноманіття продуктів, рівень їх якості та сформувати з врахуванням отриманих результатів базове бачення платформи та її функціоналу.

Крім того, зібрали підбірки інструментів та сервісів для тестування та демонстрації, що створені як в рамках програми, так і активістами та волонтерами: портал «Відкрите місто», проекти-переможці конкурсу IT-проектів у сфері е-демократії Egap Challenge, е-сервіси програми.

В рамках програми дізнаєтесь про них більше і зможете у практичній частині воркшопу проголосувати за найкрутіші та найякісніші рішення, яких потребують українські міста:)

Ми дякуємо команді, що працювала над дослідженням і зібрала ексклюзивні дані: Serhiy Loboyko, Anya Yemelyanova, Mykhaylo Nakhod, Володимир Павлюк Oleksii Zelivianskyi Serhii Karelin Katherine Ivanchenko Karina Litvinova Аріна Куц Stas Mahula, Nastya Yarigyna,Dmytro KhutkyyYuriy Bova, Олексій Каспрук.

Побачимось!

  1. Презентації спікерів:

2) Нотатки за результатами Воркошопу-1;

3) Результати голосування за пріоритетні е-інструменти;

4) Фото з Воркшопу-1 на Google-диску та на сторінці Програми EGAP на Facebook.

5) Публікації про Воркшоп-1:

EGAP

Додати коментар