На Київщині прокуратура викрила фейкову організацію, яка організувала «гуманітарну допомогу»

Прокуратура Київської області викрила організацію, яка замість здійснення благодійної діяльності, з метою наживи та ухилення від сплати подактів, реалізовувала «гуманітарну допомогу» підприємцям на ринках на 13 млн грн.

За процесуального кервіництва прокурорів Броварської місцевої прокуратури у рамках кримінального провадження, розпочатого за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів, обов’язкових платежів) КК України, співробітниками слідчого відділу фінансових розслідувань Броварської ОДПІ та оперативного управління ГУ ДФС у Київській області проведено обшуки у одній благодійній організації.

Установлено, що благодійний фонд здійснює безоплатну гуманітарну допомогу на адресу установ та закладів соціального спрямування лише в незначній кількості. Більша частина товарів, яка завезена під виглядом гуманітарної допомоги, реалізується приватним торговцям для продажу через ринки населенню.

За минулий рік благодійний фонд ввіз товару приблизно на 13 млн гривень. Вказане протирічить нормам, що визначають статус гуманітарної або благодійної допомоги, порядок поводження з нею та дозволяє вести благодійну діяльність без сплати належних платежів.

У результаті проведених обшуків вилучено фінансово-господарські документи, договори, печатки, первинні бухгалтерські документи щодо купівлі та продажу одягу.

Досудове розслідування триває.

Прес-служба прокуратури Київської області

 

Додати коментар