Працівники поліції провели зустріч з учнями ДПТНЗ Переяслав-Хмельницького ЦПТО

1 вересня з нагоди відзначення Дня знань працівниками сектору ювенальної превенції Переяслав-Хмельницького відділу поліції було проведено зустріч з учнями ДПТНЗ Переяслав-Хмельницького ЦПТО.
Найкоротший шлях до безпеки та добробуту суспільства – це профілактика правопрушень та злочинів, яких краще запобігти, ніж боротися. Особливо це стосується дітей і підлітків: адже вони часто порушують і закон, і правила безпеки, чи то з дитячої цікавості, чи просто через незнання.
Основним завданням проведеної бесіди було попередження, виявлення та припинення адміністративних та кримінальних правопорушень, ознайомлення з правилами безпечного поводження на водоймах, дотримання правил дорожнього руху та пожежної безпеки.
В ході розмови працівники поліції пояснили причини і умови, що сприяють скоєнню учнями правопорушень і злочинів, про вік, з якого підліток притягується до кримінальної або адміністративної відповідальності, про покарання за ті чи інші правопорушення.
Учнів зацікавила дана інформація – вони ставили запитання і наводили приклади поведінки своїх ровесників, щоб більш досконало дізнатися про наслідки, інколи, необдуманих вчинків (що вважається хуліганством, крадіжкою та насильством).
Зустріч відбулася у вигляді довіри до працівників поліції!

Переяслав-Хмельницький Відділ Поліції

Додати коментар