На Київщині провели збір футболісти американського футболу спортивного клубу “Патріот” (Фоторепортаж)

В місті Переяславі-Хмельницькому три дні гостювали спортсмени футболісти команди “Патріот” (Київ), які в цьому році завершили свої змагання в чемпіонаті України в найсильнішій групі А. Під час футбольного матчу “Солонці” – Дем’янці, кияни тренувалися на запасному футбольному полі стадіону імені Валерія Лобановського.

Один із тренерів команди “Патріот” Дмитро Губар розповідає, що в Україні регулярно проводиться чемпіонат з американського футболу, нині в різних групах налічується 20 команд. В цьому сезоні команда “Патріот” зайняла сьоме місце в найсильнішій групі А. В команді більше тридцяти футболістів. До Переяслава-Хмельницького приїхали як гравці основного складу так і молоді люди, які мають пройти тести, аби спробувати себе в команді в наступному сезоні. Тренерують футболістів – американські коучі, головний тренер на прізвисько Алфі. Пан Дмитро говорить, що амуніція для гравця доволі не дешева, і коштує від 500 американських доларів. Умовами перебування в Переяславі-Хмельницькому він та гравці задоволені.

Тренер розповідає, що місяць тому відбулася знакова для команди міжнародна гра –  у столиці України, на стадіоні “Динамо” імені Валерія Лобановського, в якому київський клуб “Патріот” переміг збірну кращих гравців чемпіонату Об’єднаних Арабських Еміратів EAFL Falcons. Рахунок поєдинку – 18:14. Характерно, що команда з ОАЕ на 80 відсотків укомплектована гравцями із США. В цій зустрічі київських спортсменів підтримав наш земляк, український політик, народний депутат України 7-го і 8-го скликань. Голова Комітету ВРУ з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Артур Палатний та президент ФК “Динамо” Григорій Суркіс.

Дмитро Губар, з посмішкою говорить, що американський футбол – це не лише битва здоровенних чоловіків, травми, стратегії та інше, а є ще інша його сторона, красива і жіноча. У кожної футбольної команди є підтримка і опора – це команда підтримки, чирлидерши. Пан Дмитро, при нагоді, запрошує переяславців в наступному сезоні відвідати та повболівати за команду “Патріот”.

Додати коментар