Проведено спільну нараду з питань відпрацювання боржниками зі сплати аліментів суспільно-корисних робіт

7 квітня керівником Переяслав-Хмельницького міськрайонного відділу державної виконавчої служби Соколовим Г.О, за участі керівника Переяславського ВУКГ Коркач В.А, та керівника Переяслав-Хмельницького міськрайонного відділу філії державної установи «Центр пробації у м. Київ та Київській області» Паламарчука В.В,-проведено спільну нараду з питань відпрацювання боржниками зі сплати аліментів суспільно-корисних робіт згідно постанов суду у відповідності до статті 183-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Станом на 07.04.2021 рік відділом державної виконавчої служби направлено до Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду 7 протоколів про притягнення до адміністративної відповідальності боржників в яких сукупний розмір заборгованості зі сплати аліментів перевищує суму відповідних платежів за шість місяців, з них 4 протоколи задоволено та призначено боржникам по 120 годин суспільно корисних робіт, 3 протоколи перебувають на розгляді в суді.
У відповідності до стаття 183-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення несплата аліментів на утримання дитини, що призвела до виникнення заборгованості, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців з дня пред’явлення виконавчого документа до примусового виконання, – тягне за собою виконання суспільно корисних робіт на строк від 120 до 240 годин.
Слід зауважити, що державні виконавці Переяслав-Хмельницького міськрайонного відділу державної виконавчої служби, використовуючи надані законодавцем можливості для ефективної роботи, неупереджено та своєчасно виконують рішення суду. І для них аліменти – це не лише стягнуті суми, а й відновлення справедливості, бо кожне рішення виконується з турботою про дитину, права якої порушено.

Додати коментар