“На суботник – із завзяттям!” Прибирання під таким гаслом організував 15-річний Дмитро Пироговський

“На суботник – із завзяттям!” Під таким гаслом минулої суботи у Переяславі пройшов захід, який ініціював та організував 15-річний Дмитро Пироговський, учень гімназії. Двадцять юних переяславців прибрали від сміття берег річки Альта та розчистили стихійні смітники між так званим інтернатівським садом та “київським майданчиком” – Переяслав.City

Усі працювали з дотриманням карантинних правил – маски, рукавички, а також мішки для сміття приніс і роздав учасникам заходу той же Дмитро. Автомобіль з причепом для вивозу непотребу надало ВУКГ (керівник Андрій Коркач).

З усього було помітно, що на берегах Альти частенько проводили дозвілля байдужі до стану довкілля люди. Адже від вулиці Шкільної і аж до пішохідного містка біля центрального стадіону валялося дуже багато скляних і пластикових пляшок з-під спиртних та солодких напоїв. Ще більше тут було помітно використаних пластикових і паперових стаканчиків та целофанових пакетів.

– Гляньте на цю кількість сміття, – учасник акції Сергій Боровик показує на засмічений берег. – Таке враження, що принести напої та їжу сили у людей вистачало, а забрати із собою і викинути сміття в спеціальні контейнери – ні. Прикро, що серед переяславців є такі, хто, проводячи час на лоні природи, залишає після себе таке…

Загалом суботник тривав із дев’ятої ранку до другої години дня. За цей час юні активісти нашого міста назбирали повен причіп всілякого непотребу. Тепер на них чекає як заохочення подорож до одного із міст України, яку профінансує Олександр Пироговський.

– Вдячний усім, хто взяв участь у суботнику і привів в належний стан цю територію. Попрацювали завзято. Ось закінчиться локдаун і буде дозволено здійснювати туристичні мандрівки, поїдете туди, куди побажаєте: до Канева, Черкас чи Умані, – запевнив учасників суботника Олександр Юрійович.

З учасниками суботника зустрівся й міський голова Вячеслав Саулко. Він висловив вдячність за виконані роботи і щире бажання бачити наше місто чистим і ошатним.

Участь у суботнику взяли:

  1. Сергій Боровик, 16 років, студент Київський олімпійський коледж імені Івана Піддубного
  2. Богдан Ситніков, 15 років, учень ЦПТО
  3. Ілля Дереча, 16 років, – гімназія
  4. Максим Бурчик, 15 років, – гімназія
  5. Олександр Шацький, 15 років, – гімназія,
  6. Ілля Фролов, 15 років, – гімназія
  7. Ілля Пахолок, 15 років, – перша школа
  8. Вікторія Пахолок, 12 років, – перша школа
  9. Владислава Пищик, 15 років, – друга школа
  10. Роман Хвостик, 15 років, – третя школа
  11. Іван Мамітько, 14 років, – третя школа
  12. Юлія Голубенко, 12 років, – п’ята школа
  13. Максим Козоріз, 13 років, – п’ята школа
  14. Вікторія Дяченко, 14 років, – п’ята школа
  15. Костянтин Сакада, 15 років, – сьома школа
  16. Олександр Германчук, 15 років, – сьома школа
  17. Олена Савченко, 13 років, – сьома школа
  18. Вікторія Мисан, 13 років, – сьома школа
  19. Іван Шемуда, 12 років, – сьома школа.

Додати коментар