В Переяславі-Хмельницькому небайдужі мешканці заявили про безстрокове пікетування в’їздів до будівництва ТЕС

16 серпня більше ста небайдужих мешканців Переяслава-Хмельницького прийшли до клубу мікрорайону Трубайлівка, аби влаштувати черговий протест проти будівництва теплоелектростанції. Містяни виступають проти будівництва ТЕС через острах, що вона буде забруднюватиме повітря. Натомість керівництво новобудови запевняє, що станція стане однією із найчистіших підприємств міста.

Місцеві люди, які зібралися в клубі, у своїх виступах стурбовано говорили, що станція нашкодить їхньому здоров’ю та спричинить екологічне лихо в місті та районі, частина людей засумнівалася, чи всі дозволи на будівництво є.

На зборах був присутній міський голова Тарас Костін та депутати міської ради. Тарас Вікторович повідомив, що були звернення місцевого самоврядування щодо законного будівництва ТЕC в Переяславі-Хмельницькому до прокуратури, СБУ та поліції.

Активістка Олена Гичко запропонувала присутнім 17 серпня цього року провести автопробіг вулицями міста Переяслава-Хмельницького з вимогою негайного зупинення будівництва ТЕС та 18 серпня розпочати безстрокове пікетування в’їздів до будівництва ТЕС. Присутні в залі підтримали таку пропозицію.

Сергій Полтавець, майор поліції, начальник сектору превенції Переяслав-Хмельницького ВП ГКНП України в Київській області у своєму виступі повідомив, що у випадку звернення громадян під час пікетування, працівники поліції будуть реагувати згідно чинного законодавства України та в рамках своєї компетенції.

Додати коментар