Відбувся XIV фестиваль «Український кавун – солодке диво»

12 серпня в м. Гола Пристань Херсонської області відбувся XIV фестиваль «Український кавун – солодке диво», програмою якого було: виставка-ярмарка, дегустації, продаж у великому асортименті баштанних культур та іншої сільськогосподарської продукції, концертно-розважальна програма, конкурси, майстер-класи, наприкінці відбулось нагородження переможців конкурсів, та відзначення учасників фестивалю.

В рамках даного фестивалю відбувся круглий стіл на тему «Розвиток маркетингово-логістичних каналів реалізації баштанної продукції в Україні», організатором якого були Голопристанська міська рада та Південна державна сільськогосподарська дослідна станція Інституту водних проблем і меліорації Національної академії аграрних наук України.

Учасниками круглого столу стали науковці, керівники фермерських господарств, представники Херсонської обласної державної адміністрації, Херсонської обласної ради, сільські голови Голопристанського району та представник департаменту агропромислового розвитку Київської обласної державної адміністрації Дмитро Атласман-Степанов – начальник відділу економічного аналізу, розвитку соціальної сфери села, прогнозування агропромислового розвитку та інвестиційної діяльності.

Під час круглого столу було обговорено проблематику реалізації баштанової продукції як в Україні, так і за її межами, а саме: вихід української продукції на європейський ринок, та як стати конкурентоспроможними. Також було обговорено питання щодо створення робочої групи, в склад якої будуть входити представники бізнесу, науки та держави.

Сайт КОДА

Додати коментар