ДПС інформує. Виходь з тіні: на Київщині офіційно працевлаштовано 160 осіб

На Київщині з початку року легалізовано працю 160 осіб, які до цього працювали без офіційного оформлення трудових відносин. Такі дані навела заступник начальника ГУ ДПС у Київській області Валерія Буділовська.  

Вона, зокрема, повідомила, що законодавством на час карантину призупинено проведення відповідних перевірок на предмет оформленого працевлаштування, а такий результат досягнуто внаслідок широкомасштабної роз’яснювальної роботи з-поміж роботодавців пристоличного регіону. 

«Якщо працівник погоджується на отримання зарплати у  конвертах,  то має розуміти, що він позбавляє себе певного переліку соціальних гарантій від держави. А це і гарантований розмір заробітної плати, право на зарахування робочого стажу, оплата лікарняного та відпустки. Важливо й інше. Рівень надходження податку на доходи фізичних осіб, військового збору та Єдиного внеску напряму  залежить від рівня нарахованої заробітної плати. Як наслідок офіційного оформлення на роботу 160 працівників, до бюджету сплачено 173 тисячі гривень ПДФО та 211 тисяч Єдиного внеску. А загальна сума виплаченої їм зарплати складає 960 тисяч гривень», – підкреслила Буділовська.

ГУ ДПС у Київській області

 В рамках співпраці підписано Меморандум з Київським обласним центром зайнятості

Сьогодні між податковою службою пристоличного регіону в особі начальника Олени Виноградової та Київським обласним центром зайнятості в особі директора Дениса Дармостука відбулося підписання Меморандуму про співпрацю та взаємодію. Як зазначила Олена Виноградова, предметом та метою є координація спільних дій для реалізації  державної політики у сфері зайнятості населення, вмотивованого розвитку персоналу, а також побудови ефективної корпоративної культури.

Сторони домовились про здійснення спільних заходів щодо задоволення потреб ГУ ДПС у кваліфікованих кадрах, створення для цього сприятливих умов,  які  забезпечуватимуть зайнятість працездатного населення Київської області.

Меморандум набув чинності з дня його підписання.

ГУ ДПС у Київській області

  Податківці Київщини виграли справу щодо стягнення податкового боргу на суму 136 млн грн

Шостий апеляційний адміністративний суд 03.03.2021 у справі №640/15935/19 підтримав рішення суду першої інстанції, яким надав дозвіл на стягнення податкового боргу у розмірі 136 млн. грн. з одного із учасників договору про спільну діяльність. Зазначена заборгованість виникла внаслідок невиконання грошових зобов’язань за видубуток корисних копалин.  

У межах справи про стягнення боргу з суб’єкта господарювання, договір про спільну діяльність визнано недійсним в судовому порядку на підставі рішення Господарського суду Київської області.

Суди першої та апеляційної інстанції погодилися з доводами податківців Київської області, що стягнення боргу з рентної плати підлягає з суб’єкта господарювання, не зважаючи на судове рішення Господарського суду Київської області, яким договір про спільну діяльність визнаний недійсним.

ГУ ДПС у Київській області

На Київщині вилучено фальсифіковану продукцію на суму понад 400 тис. грн.

На Київщині у торговому об’єкті  працівники управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Київській області спільно з співробітниками податкової міліції ГУ ДФС у Київській області та під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області виявили факт реалізації фальсифікованих лікеро-горілчаних виробів без марок акцизного податку.

Алкогольні напої продавалися в упаковках типу “Baginbox” та пляшках з назвами на етикетках різних відомих брендів через мережу Інтернет. За результатами проведених спільних заходів з незаконного обігу вилучено 80 коробок типу “Baginbox” та 413 пляшок елітних алкогольних напоїв різних відомих брендів у кількості 582 л на суму понад 400,0 тис. гривень.

ГУ ДПС у Київській області

 Єдиний внесок: платники Київщини забезпечили 1,8 млрд грн за січень-лютий

З початку року платники пристоличного регіону спрямували до соцфондів 1,8 млрд грн. Про це повідомила начальник податкової служби Київщини Олена Виноградова. За наданою інформацією, надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування зросли на 7% або 113 млнгрн порівняно з відповідним показником минулого року.

Також повідомляємо, Законом №1072 передбачено ряд податкових стимулів для платників, у тому числі самозайнятих осіб на період карантину:звільнено від нарахування та сплати єдиного внеску ФОП – платників єдиного податку І групи, в частині сум, що підлягають нарахуванню та сплаті за періоди з 1 по 31 грудня 2020 року, з 1 по 31 січня, з 1 по 28 лютого, з 1 по 31 березня, з 1 по 30 квітня та з 1 по 31 травня 2021 року за себе. Такі особи можуть прийняти рішення про нарахування, обчислення та сплату ЄВ за зазначені періоди в розмірах та порядку, визначених Законом 2464.Ці періоди включаються до страхового стажу для визначення права на пенсію, та вважається, що страхові суми було сплачено у розмірі мінімального страхового внеску, визначеного законодавством для кожного з таких періодів.

ГУ ДПС у Київській області

Доходи від надання нерухомості в оренду фізичним особам (не самозайнятим особам) слід задекларувати до 01 травня

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включається, зокрема, дохід від надання майна в лізинг, оренду або суборенду (строкове володіння та/або користування), визначений у порядку встановленому п. 170.1 ст. 170 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Якщо орендар є фізичною особою, яка не є самозайнятою особою (ФОПом або особою, яка провадить незалежну професійну діяльність), то особою, відповідальною за нарахування та сплату (перерахування) податку до бюджету, є платник податку – орендодавець.

Такий орендодавець самостійно нараховує та сплачує податок до бюджету в строки, встановлені ПКУ для квартального звітного (податкового) періоду, тобто протягом 40 календарних днів, після останнього дня такого звітного (податкового) кварталу. Сума отриманого доходу, сума сплаченого протягом звітного податкового року податку та податкового зобов’язання за результатами такого року відображаються у річній податковій декларації про майновий стан і доходи, яка подається до податкового органу за місцем реєстрації платника податку  до 01 травня року, наступного за звітним.

У разі вчинення нотаріальної дії щодо посвідчення договору оренди об’єктів нерухомості нотаріус зобов’язаний надіслати інформацію про такий договір контролюючому органу за податковою адресою платника податку – орендодавця за формою та у спосіб, встановлені Кабінетом Міністрів України. За порушення порядку та/або строків подання зазначеної інформації нотаріус несе відповідальність згідно  ст. 119 прим. 1 ПКУ, якою передбачено   штрафні  санкції у розмірі 680 грн. за кожне таке порушення.

Дії, передбачені п.п. 119 прим.1.1 п. 119 прим.1 ст. 119 ПКУ, вчинені суб’єктом, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, – тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1360 грн. за кожне таке порушення.

ГУ ДПС у Київській області

Додати коментар