Відсьогодні, 4 березня, на Київщині почав діяти «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки

«Із 24 лютого наш регіон перебував у «жовтій» зоні. Проте впродовж кількох крайніх тижнів фахівці обласного лабораторного центру почали фіксувати на Київщині зростання кількості нових випадків захворювання на COVID-19. Оскільки ситуація дещо ускладнилась, ми ввійшли до переліку областей із «помаранчевим» рівнем епідемічної небезпеки. У зв’язку з цим вкотре наголошую: дотримуватись протиепідемічних норм дуже важливо. Від цього залежить, наскільки жорсткі карантинні обмеження діятимуть на нашій території», – зазначив очільник Київщини Василь Володін.

🔶Нагадаємо:
🔸«Помаранчевий» – попереджувальний рівень, який свідчить про ускладнення епідемічної ситуації в регіоні та може призвести до запровадження посилених обмежувальних протиепідемічних заходів.
🔸На території регіонів, які ввійшли до «помаранчевої» зони, діють ті ж карантинні обмеження, що і на «жовтому» рівні. Тобто дозволяється проведення культурних і спортивних заходів, робота ресторанів, кафе, барів та їдалень до 24:00, а також басейнів, спортзалів і фітнес-центрів.
🔸Проте паралельно запроваджуються посилені заходи контролю за дотриманням протиепідемічних, а органам місцевого самоврядування дозволяється вводити за потреби на окремих територіях додаткові обмеження.

Додати коментар