Для ОСББ «Молодіжний Переяслав» відбулося урочисте відкриття проекту «Модернізований індивідуальний тепловий пункт (ІТП)»

 26 лютого 2021 р., м. Переяслав (Київська область): Цей день став урочистим і незабутнім для ОСББ «Молодіжний Переяслав» – адже саме в цей день відбулося урочисте відкриття їх проекту – «Модернізований індивідуальний тепловий пункт (ІТП)».

  Подивитися на проект і привітати колегу приїхали голови правлінь ОСББ з міст Київської області: Вишневе, Біла Церква, Українка та Бориспіль. В урочистій церемонії взяли також участь: Анатолій Фесенко, перший заступник Переяславського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради; Наталя Шевченко, голова ГО «Рада ОСББ Київської області»; Олексій Веха, регіональний консультант IFC у Київській області; Микола Политикін, інженер-проектувальник; Олександр Гут, спеціаліст з розвитку проєктів «Термомодернизация в житловому секторі» Danfoss Україна; Микола Смірнов, регіональний координатор в Київській області, проєкт ЄС/ПРООН HOUSES.

 Захід розпочався з урочистого перерізання червоної стрічки та знайомства з проєктом. Продовжився в приміщенні Переяславського міської ради, де відбулася презентація проекту.

«Вітаю пані Надію Ієговську з запуском проекту» – сказав Анатолій Фесенко, перший заступник Переяславського міського голови. «Цей проект наша «перша ластівка». Він послужить орієнтиром і гарним прикладом для інших ОСББ міста Переяслав. Хочу подякувати пані Надії за її активність і особистий внесок у реалізацію цього проекту. Зараз багато людей думають про те, створювати, чи не створювати ОСББ в своєму будинку. Думаю, Ваш приклад підштовхне їх до активних дій».

Що ж включає в себе проект і скільки він коштує? Вартість проекту склала 782 880 гривень з яких 479 000 було компенсовано за рахунок коштів програми Енергодім.

Проект включає в себе: 

  • встановлення вузла комерційного обліку теплової енергії;
  • встановлення ІТП;
  • гідравлічне балансування системи опалення шляхом встановлення автоматичних

(балансувальних) клапанів.

Для мешканців будинку проект цікавий зниженням оплати за тепло і більш комфортними умовами проживання в своїх в квартирах.

Голова ОСББ «Молодіжний Переяслав» Надія Іеговська подякувала партнерам і колегам за допомогу і підтримку в реалізації проекту і поділилася планами на майбутнє. Найважливішим з яких є повне зовнішнє утеплення будинку.

За додатковою інформацією звертайтеся, будь ласка, до пана Миколи Смірнова, спеціаліста з розвитку громад ПРООН у Київській області за телефоном +38 066 712-08-60, або електронною поштою mykola.smirnov@undp.org

Довідкова інформація:

Проект «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» (HOUSES) фінансується Європейським Союзом та впроваджується Програмою розвитку ООН. Долучитися до Проекту можна зареєструвавшись на сайті www.houses.in.ua. Більше про Проект за посиланням http://bit.ly/2Y55VGI 

Фонд енергоефективності  —  єдина в Україні державна установа, створена Урядом України з метою підтримки ініціатив щодо енергоефективності, впровадження інструментів стимулювання і підтримки здійснення заходів з підвищення рівня енергетичної ефективності будівель та енергозбереження. Більше про Фонд за посиланням: https://eefund.org.ua

Додати коментар