У Київській області триває підрахунок чисельності диких тварин

Стало відомо, що на території Київської області протягом лютого буде проводитися підрахунок чисельності диких тварин

Як повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина” з посиланням на пресслужбу Київської ОДА, його робить Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації спільно з користувачами мисливських угідь, державними районними мисливствознавцями та представниками районних управлінь ГУ Держпродспоживслужби в Київській області.

Отримані під час проведення обліку результати дозволять забезпечити об’єктивний контроль за використанням та відтворенням мисливських тварин в мисливських угіддях. На основі результатів обліку будуть зроблені ліміти використання (відстрілу, відлову) диких парнокопитних та хутрових звірів у мисливському сезоні 2021-2022 років.

У департаменті екології ОДА зазначають, що стале використання дикої природи та її охорона є надзвичайно актуальними в усьому світі. Облік чисельності тварин в різних угіддях, визначення кількості, статевого й вікового розподілу, дає змогу оцінити правильність проведення робіт, спрямованих на поліпшення умов існування, розмноження та збільшення чисельності мисливських тварин, забезпечити їх раціональний відстріл та відлов.

Додати коментар