За січень 2021 року на Київщині зросла кількість суб’єктів господарювання

За січень 2021 року на Київщині започаткували власну справу 1443 суб’єкти господарювання. Із них – 245 юридичних осіб та 1198 фізичних осіб – підприємців.

Загалом на 01.02.2021 року в територіальних органах податкової служби області обліковується майже 181 тисяча платників податків, із них 78 тисяч юридичних осіб та 102 тис фізичних осіб – підприємців. При цьому приріст загальної кількості до січня минулого року становить 3% або 5,6 тисяч платників.

Стабільні надходження на соціальні потреби, насамперед, залежать від кількості платників, які забезпечують сплату єдиного соціального внеску. На сьогодні на Київщині зареєстровано 253,3 тис платників ЄСВ, що на 5% або 12 тисяч платників більше за минулорічний показник.

Звертаємо увагу початківців, що облік платників податків ведеться з метою контролю за правильністю нарахування, своєчасністю і повнотою сплати податків, нарахованих фінансових санкцій, дотримання податкового та іншого законодавства.

Облік осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган, ведеться за прізвищем, ім’ям, по батькові та серією та номером чинного паспорта. У паспортах зазначених осіб контролюючі органи роблять відмітка про наявність у них права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта.

Дізнавайтеся про всі новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Київській області у мережі Facebook за посиланням www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» https://t.me/infoTAXbot

Підписатись на телеграм-канал ДПС https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

ГУ ДПС у Київській області

Додати коментар