25 лютого 2021 року виповнюється 150 років з Дня народження Л. Українки

Українська земля народила багатьох письменників і поетів , які не тільки збагатили , а й уславили її серед інших літератур світу .

Одне з найвеличніших імен серед них – ім’я Лесі Українки . Мабуть , немає ні одного українця , хто б не знав це ім’я .

25 лютого 2021 року виповнюється 150 років з Дня народження Л. Українки . В приміщенні Переяславської публічної бібліотеки , відділом по роботі з дітьми , було організовано і проведено Літературний портрет ” Обернися в легенду”.

До заходу було залучено учнів 10 класу ЗОШ I- III ст. № 2( вчитель Макаренко Т.М.) та музичний ансамбль «Дівчата з України» ( вчитель Брик В.А.). Культурно-освітній захід супроводжувався читанням віршів та виконанням пісень.

Бібліотекарі розповіли про життєвий та творчий шлях поетеси, згадали всі літературні жанри, в яких писала Л. Українка. Більш детально зупинилися на особистому житті письменниці.

До уваги учнів був представлений книжковий перегляд-інсталяція « Обернися в легенду» ( до 150-річчя від дня народження Л. Українки) в українському народному стилі.

По закінченню заходу начальник відділу культури і туризму Переяславської міської ради Анна Скляренко закликала дітей любити, поважати та бути гордими за свій рідний край, як це робила славетна Л Українка.

Додати коментар