Як влаштувати дитину, яка має довідку ВПО у дитячий садок?

Державою гарантовано дітям з числа ВПО та дітям зі статусом таких, що пстраждали внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, право на першочергове зарахування до державних закладів дошкільної освіти (дитячих садочков).

Відповідні зміни передбачені  Постановою КМУ від 27.01.2021  №86 та діють з 10.01.2021 року.

Щоб скористатися пільгою, під час подання заяви про зарахування дитини до дитячого садочка один з батьків або законний представник дитини повинен пред’явити оригінал документа, що підтверджує право дитини на першочергове зарахування дитини це довідка ВПО, або рішення про надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, а також зазначити його реквізити у заяві.

Також відповідно до постанови КМУ  від 27.01.2021  №86   право на першочергове зарахування до дитячих садочков також мають діти,які:

– проживають на території обслуговування державного закладу дошкільної освіти 

-є рідними (усиновленими) братами/сестрами дітей які вже здобувають дошкільну освіту в такому закладі

– є дітьми працівників такого закладу

– належать до категорії дітей з особливими освітніми потребами

-належать до категорії дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, які влаштовані під опіку, у прийомну сім’ю,

-перебувають у складних життєвих обсавнах та на обліку в службах у справах дітей

-мають право на першочергове зарахування до закладів освіти відповідно до закону.

У разі виникнення додаткових запитаннь, Ви можете звернутися за безоплатною правовою допомогою до відділу “Переяслав-Хмельницьке бюро правової допомоги” Броварського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Переяслав, вул. Оболонна, 2-в, тел. (04567) 7-10-03.

 

Додати коментар