Переяславські діти за кошти міста оздоровилися на півдні країни в дитячому таборі “Альбатрос”

З 25 липня по 8 серпня діти пільгових категорій з міста Переяслава-Хмельницького мали можливість відпочити на березі Чорного моря в селі Рибаківка Березанського району Миколаївської області на базі керівником якої  є Олександра Черниш. За кошти, які були виділені вперше органами самоврядування з бюджету міста, 50 дітей віком від 7 до 17 років оздоровилися на морі в дитячому оздоровчому таборі “Альбатрос”, (з них 14 осіб отримали путівки за пільговою ціною).

Міський голова Тарас Костін та депутати міської ради вдало реалізували одну із головних цілей – відпочинок та оздоровлення  дітей в літній канікулярний період, використавши природно-кліматичний потенціал Чорного моря, та пізнавально-розважальні програми активного відпочинку.

Табір “Альбатрос” знаходиться в екологічно-чистій зоні на узбережжі мілководного моря, яке добре прогрівається сонячними променями, має чудові цілющі якості та підходить для безпечного купання дітей. Відстань від табору до облаштованого пляжу на березі моря близько 200 метрів, що становить п’ять хвилин часу пішої ходи.

У даному дитячому таборі для дітей проводилися пізнавальні екскурсії, спортивні змагання, вікторини, розвиваючі ігри, тематичні гуртки. Далеко від мам і тат, бабусь та дідусів діти отримали необхідні життєві навички: навчилися бути самостійними, комунікабельними, корисними для колективу, реалізовувати себе. Такий відпочинок пішов їм тільки на користь. Уже саме по собі перебування біля моря дало профілактичний ефект для дитячого організму. Насичене морськими мінералами та солями повітря, сонячні та повітряні ванни, морські купання сприяли оздоровленню та зміцненню імунної системи дитини. Територія табору “Альбатрос” на Чорному морі засаджена зеленими насадженнями, які не тільки милують око, але й збагачують повітря корисними фітонцидами.

У ДОТ “Альбатрос”, який був зданий в експлуатацію в 1990 році, для дітей створені оптимальні умови – кімнати із сучасними меблями, в кожному цегляному корпусі, на 85 осіб, чотири душові кімнати та чотири кімнати з умивальниками та туалетами. Адміністрація табору подбала про повноцінне збалансоване 5-ти разове харчування в їдальні, питну джерельну воду. Для загально табірних заходів змонтовано сцену, танцмайданчик, клуб, спортивні зали, є медпункт та ізолятор.

Під час відпочинку в таборі на щоденних вечірніх зборах старша вожата Ірина Стрелецька підбивала підсумки спортивних змагань, конкурсів. Переяславці були нагородженні двадцятьма подяками, грамотами чи дипломами! Найбільше відзнак від керівництва ДОТ “Альбатрос” отримали – Денис Духновський, Владислав Остапець, Ангеліна Шкіра, Аліна Гриценко, Максим Чернявський, Юлія Казмірук, Аліна Манжура, Давид Кирлась, Максим Недошивин та Олександра Кріпак. Під час третьої зміни були проведені “малі олімпійські ігри” серед загонів. В турнірі з міні-футболу у фіналі зустрілися команди “Олімп” з Білої Церкви, в складі якої були юні спортсмени-легкоатлети та переяславська команда “Торнадо”. Матч завершився з рахунком 7-1 на користь наших земляків. Усі м’ячі у ворота суперника провів учень ЦПТО Владислав Остапець. Варто відзначити дівчат-вболівальниць переяславської команди, які галасливо підтримували юних футболістів: “Пееереяслав! Пееереяслав! Пееереяслав!..” цю речівку було чути далеко за межами табору. Наступного дня білоцерківці викликали переяславців на матч-реванш, посиливши команду вожатим, і знову перемога за переяславцями – 16-7!

На заключних зборах-прощанні третьої зміни табору “Альбатрос” старша вожата Ірина Анатоліївна оголосила переможця в номінації “Містер “Альбатрос-2017” – ним став переяславець Денис Духновський. До речі, керівництво табору, як при відкритті зміни так і при закритті, довірили підняти державний прапор України під гімн Батьківщини учням переяславської гімназії Аліні Манжурі, Юлії Казмірук та ЦПТО Владиславу Остапцю, Денису Духновському.

– Дуже сподобалося, море було чудове – всі відпочили класно. Мені вперше довелося побувати на морі. Познайомився з гарними людьми, завів нових друзів, я б ще повернувся і на більш тривалий термін. Цікаво було побувати на морі, побачити Одесу – там дуже гарно. Ця поїздка запам’ятається мені та братику Антону на все життя! Бабусі Люді, яка нас виховує, ми привезли з Рибаківки сувенір – магнітик на холодильник на якому зображені два жвавих дельфіни, – поділився враженнями від відпочинку Олег Міщенко, учень ЗОШ №1.

Заступник міського голови Валентина Губенко теж задоволена тим, як був організований відпочинок юних переяславців – вона приїхала до табору перед завершенням зміни, аби особисто ознайомитися з умовами відпочинку дітей та поспілкуватися з директором ДОТ “Альбатрос” Андрієм Дейнеко на рахунок подальшої співпраці місцевого самоврядування з оздоровчим закладом на майбутнє.

Супроводжували переяславських дітей з Переяслава-Хмельницького в ДОТ “Альбатрос” і навпаки в комфортабельному автобусі, який надав перевізник Сергій Іванов, начальник служби у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Катерина Лой, головний спеціаліст цієї служби Світлана Кучеренко та медична сестра Комунального закладу Переяслав-Хмельницької районної ради “Переяслав-Хмельницький центр первинної медико-санітарної допомоги” Юлія Миколаєнко.

Діти повернулися до Переяслава-Хмельницького з позитивними емоціями, гарними враженнями і вже сумують за табором і новими друзями, з якими познайомилися в “Альбатросі”.

Отож, відпочинок у таборі був для 50 дітей періодом зміцнення їхнього здоров’я, пізнання цікавого  та нового. Сподіваємося, що оздоровлення запам’ятається підростаючому поколінню, так як поєдналося моральне та фізичне загартування  з духовним збагаченням, а яскраві враження, творчість та пізнання світу нададуть дітям сил та енергії для успіхів у навчанні.

Станом на 14 серпня в місті Переяславі-Хмельницькому в період літніх канікул, за підтримки органів міського самоврядування, послугами відпочинку та оздоровлення вже скористалися 1350 дітей.

Більше світлин про відпочинок юних переяславців з Дитячого оздоровчого табору “Альбатрос” дивіться в ФОТОГАЛЕРЕЇ

Додати коментар