У Переяславі-Хмельницькому розпочала свою роботу громадська організація «Захист тварин Переяславщини»

Проблема захисту тварин, співіснування тварин та людей досить гостра для міста та району. Гостра вона з багатьох причин: по-перше, жорстоке поводження із тваринами стало нормою життя; по-друге, людина так і не навчилась відповідати за свого улюбленця, і часто кота, собаку сприймає як іграшку. Іграшка набридає і тварина потрапляє на вулицю, стає безпритульною. У жодній країні Європейського Союзу не зустрінеш подібної поведінки. Та і територіальні громади дбають про створення притулків для безпритульних тварин, про їх утримання.

У нашому місті не мало безпритульних тварин і тих, які перебувають під опікою. Всі ці тварини потребують турботи, допомоги людини.

Створення громадської організації «ЗАХИСТ ТВАРИН ПЕРЕЯСЛАВЩИНИ»  – це крок до вирішення ряду проблем із безпритульними тваринами, допомоги пенсіонерам і малозабезпеченим громадянам утримувати своїх улюбленців. Новостворена організація ставить собі за мету тісну співпрацю з органами місцевого самоврядування. Спільно будуть вирішуватись  питання  стерилізації, вакцинації та кліпсування безпритульних тварин, проведення обліку домашніх тварин,  адже тільки за останній місяць громадська організація вимушена була займатися влаштуванням до приватного притулку в с. Горинка 26 маленьких цуценят. Це прилаштування обійшлося в 26 тис. грн. Господарі взяли і просто викинули на вулицю маленьких, безпомічних тваринок. Така поведінка людини свідчить, що нам ще цілі століття йти до європейських цінностей і ставати європейцями.

На сьогодні головою Громадської організації «ЗАХИСТ ТВАРИН ПЕРЕЯСЛАВЩИНИ» є Чабан Галина Вікторівна, за першою освітою зооінженер, телефон: +380963892520.
Організація має рахунок:

№ 26009053002535
у ПАТ КБ «ПриватБанк»
ЄДРПОУ/ДРФО 41457600
Київська філія. МФО 321842
м. Переяслав-Хмельницький,
вул. Чайковського, 7. 

Громадська організація звертається до всіх, не байдужих до долі тварин, громадян, перераховувати кошти на рахунок ГО «ЗАХИСТ ТВАРИН ПЕРЕЯСЛАВЩИНИ», які будуть використовуватися для підтримки безпритульних тварин, допомоги пенсіонерам та малозабезпеченим утримувати тварин, проведення вакцинації, карантинного утримання після проведення стерилізації, кліпсування, створення пунктів харчування.

Додати коментар