Податківці Київщини провели спільну нараду з керівництвом ГУ Пенсійного фонду області

04 лютого у ГУ ДПС у Київській області відбулась зустріч керівного складу податкової служби з керівництвом Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області.

Участь у заході взяли начальник Олена Виноградова, заступники Валерія Буділовська, Михайло Огерук, начальник управління електронних сервісів Вікторія Куценко та відповідні фахівці. З боку ГУ ПФУ – начальник Василь Фатхутдінов, начальник фінансово-економічного управління Юлія Калита та начальник управління інформаційних систем та електронних реєстрів Тетяна Петровська.

Під час зустрічі говорили про зміни у законодавстві,  які набули чинності  з 01 січня 2021 року, зокрема, про зміни порядку подання звітності про нарахування єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Окрему увагу приділили впровадженню нових форм звітності, єдиного рахунку, який може використовуватись платниками податків для сплати грошових зобов’язань та податкового боргу з податків та зборів, єдиного внеску. Сторони домовились про взаємного обміну інформацією в частині своєчасного та правильного коректного подання звітності з ЄВ.

Звернули увагу і на негативні наслідки  несплати роботодавцями єдиного внеску за найманих працівників, адже у такому випадку у найманих працівників виникають проблеми з нарахуванням пенсії.

ГУ ДПС у Київській області

Додати коментар